Hae
Johanna Tolppola
Kaupallinen yhteistyö

Herra A: Rasvaprosenttini ja Hormonitasapainoni

Kaupallinen yhteistyö: PerformanceLab

Nyt taas äänessä Herra A! Muutama päivä takaperin neiti J kirjoitteli omasta rasvaprosentistaan ja hormonitasapainostaan, kun päästiin yhdessä käymään PerformanceLabin Biosignature-mittauksessa. Jos et ollu vielä lukenut sitä, niin pääset siihen tästä. 

Itse en ole aikaisemmin koskaan mittauttanut omaa rasvaprosenttiani, joten ihan mielenkiinnolla odotin mittausta. Myös mua kiinnosti tietää hormonitoiminnan suhteen, että mitä voisin tehdä paremmin.

Syön pääasiassa terveellisesti ja osa ruuasta menee mullakin ruokavaa’an kautta suuhun, ihan vaan tottumuksesta, mutta kyllähän mä herkuttelenkin jonkun verran.

Tässä Biosignature—mittauksessa saadaan rasvaprosentin lisäksi siis tietoa siitä, kuinka hyvin keho käyttää hiilihydraatteja hyväkseen. Se tulos saadaan  täyttämieni esitietojen, keskustelun  PerformanceLabin Jyrin kanssa sekä pihtimittauksen kautta.

 Tässä myös tiivistelmä Mitä tämä Biosignature sitten on:

”Biosignaturessa mitataan kehon hormonitasapaino rasvaprosenttimittauksesta. Eri kohtiin kertyvä rasva kuvaa eri hormonien määrää. Kehon hormonitoimintaa luontaisesti tasapainottamalla pyritään esim. laihduttamaan tehokkaasti hyvinvointia unohtamatta. Biosignature on ravintovalmennusta, hormonien tasapainottamista ja kokonaisvaltaista terveyden edistämistä. 

Biosignature-mittauksessa kehosta mitataan 12 rasvapistettä erittäin tarkoilla rasvapihdeillä ja tulokset kirjataan Biosignature-ohjelmaan. Tuloksista nähdään mitä hormonia tasapainottamalla voidaan tavoitella tehokkaampaa rasvanpolttoa. Kehon omat hormonit siis määräävät ainakin osittain mihin kohtaan kehoa rasva varastoituu. Hormonitoimintaa tasapainottamalla yksilöllistetään valmennusta ja pyritään saamaan parempia tuloksia esimerkiksi laihdutettaessa.”

Oon aina kokekunut, että mulla on hyvä aineenvaihdunta. Kävin läpi jossain vaiheessa Fitfarmin Advanced-valmennuksen ja siinä nostettiin kaloreita aika paljon mun ”normaaliin” ruokavalioon nähden. Aluksi painoa tuli, mutta noin reilun 4 kilon jälkeen painonnousu tyssäs. Pystyttiin silti nostamaan kaloreita uudelleen ja paino pysyi samana. Tulleet kilot lähti myös tosi nopeasti.

Nykyiseen painooni oon ihan tyytyväinen. Oon 175 cm pitkä ja painan tällä hetkellä 85 kg. Joten millekkään laihdutuskuurille en ole rupeamassa. Tän mittauksen kautta halusinkin oppia, että mitä ruoka-aineita mun kannattaa ja ei kannata syödä sekä saada apua myös mm. vatsakipuihin.

Mun rasvaprosentti oli 15 %. Itse olin tästä jopa vähän yllättynyt positiivisesti. Urheilijamiehen optimaalinen rasvaprosentti voisi olla 10 % molemmin puolin.

Tässä kuva hahmottamaan miesten rasvaprosentteja:

Näyttökuva 2015-12-19 kello 18.15.42

Kuva: builtlean.com (miesten rasvaprosentit)

 Tuloksista sain tietooni myös mun rasvattoman kehon painon. Eli paljonko painaisin jos rasva prosentti olis nolla. Tulos oli: 72,1 kg

Mittauksessa selvisi myös kolme tärkeintä kohtaa mihin juuri mun pitää kiinnittää huomiota. Otattehan huomioon, että kaikki nämä tulokset ovat henkilökohtaisia, jotka olemme saaneet mittauksessa. Myös Biosignature-valmennuksessa perusasiat ovat tärkeimmät, eli ruokavalio, lepo, treeni ja uni ja tämän jälkeen tulee vasta ne hormonit. Mittauksen avulla yksilöllistetään näitä perusasioita.

Tässä mun tulokset:

1. Aromataasi

Aromataasi muuttaa testosteronia estrogeeniksi. Eli siis mieshormonia naishormoniksi.

2. Kemikaaliestrogeenit

Tämä kertoo kehoon tulleista kemikaaleista joita tulee ravinnon, muoviastioiden jne kautta. Näitä tulisi välttää.

3. Stressihormoni (kortisoli)

Mittauksessa todettiin, että stressihormoni voi olla hieman koholla ja sehän vaikuttaa kaikkiin muihin hormoneihin negatiivisesti.

Tulosten mukaan tämän hetkinen hiilarinsietokyky on mulla melko hyvä (kyljen piste on matala). Hiilareitahan olen tosiaan voinut syödä aika paljonkin lihomatta ja se myös näkyi tuloksista.

 Mitä voin parantaa:

Ruoka

– kahvia max 3 kuppia, viimeisin kuppi 14:00

Ravintolisät (jo syömieni lisäksi)

– Magnesium levottomuudelle, aina 10 mg/painokilo asti.

– Kalaöljy

 – Hyvää bakteeria suolistolle: 2×1 päivässä

Näiden ohjeiden kautta sitten eteenpäin. Oli todella mielenkiintoinen kokemus. Myös Herra A suosittelee niin miehille kuin naisille!

Saatiin myös hyvä tarjous blogin lukijoille. Eli noin -20 % kaikista paketeista 23.12 asti:

  • Biosignature-valmennus, ensianalyysi 60 min 69 €
  • Biosignature-valmennus, 3 mittausta (kesto 2-3kk) 150 €
  • Biosignature-valmennus, 5 mittausta (kesto 3-5kk) 247 €
  • 
Biosignature, 10 mittausta (kesto 5-10kk), 470 €

 Pääsette tutustumaan PerformanceLabiin tästä. Alennuspaketin tai mittauksen voi varata sähköpostitse: jyri@performancelab.fi

Jyri julkaisi äsken myös 100-sivuisen E-kirjan testosteronitason parantamisesta. Kirjassa on paljon tietoa eri hormoneista ja siitä, miten niihin voidaan itse vaikuttaa tutkitusti.

Herra A kiittää ja kuittaa!

OGE MO! – Herra A

Kaupallinen yhteistyö: PerformanceLab

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *