Hae
Johanna Tolppola
Kaupallinen yhteistyö

Hormonitasapainoni ja Rasvaprosenttini

Kaupallinen yhteistyö: PerformanceLab

Kuten aikaisemmassa kirjoituksessa kerroin, että pääsin Herra A:n kanssa PerformanceLabin Biosignature-mittaukseen viime viikolla. Nyt sitten halusin teille avata tätä käyntiä siellä enemmän.

*Kirjoitus on tehty yhteistyössä PerformanceLabin kanssa.

Mulle oli ystävä suositellut mittausta ja olin aivan innoissani, kun pääsin itsekin tämän kokemaan. Syy miksi halusin mennä mittaukseen, oli se että halusin tietää rasvaprosenttini sekä sen, että mitä minä voisin tehdä vielä paremmin.

Mulla on tarkka ruokavalio jota noudatan, mutta halusin tietää mikä on hormonitasapainoni sekä sen, että millä keinoin voisin optimoida ruokavalioni paremmin. Eli käytännössä sen, että mitä ruoka-aineita mun kehotyypin tulisi välttää hormonitasapainon takia ja mitä taas suosia. Biosignature-tulos kertoo lähinnä siitä, kuinka hyvin keho käyttää hiilihydraatteja hyväkseen. Täyttämieni esitietojen ja keskustelun avulla sitten selvitettiin kannattaisiko kokeilla välttää joitakin ruoka-aineita vähän aikaa, koska vatsani voisi voida paremminkin omasta mielestäni.

Mitä tämä Biosignature sitten on:

”Biosignaturessa mitataan kehon hormonitasapaino rasvaprosenttimittauksesta. Eri kohtiin kertyvä rasva kuvaa eri hormonien määrää. Kehon hormonitoimintaa luontaisesti tasapainottamalla pyritään esim. laihduttamaan tehokkaasti hyvinvointia unohtamatta. Biosignature on ravintovalmennusta, hormonien tasapainottamista ja kokonaisvaltaista terveyden edistämistä. 
 
Biosignature-mittauksessa kehosta mitataan 12 rasvapistettä erittäin tarkoilla rasvapihdeillä ja tulokset kirjataan Biosignature-ohjelmaan. Tuloksista nähdään mitä hormonia tasapainottamalla voidaan tavoitella tehokkaampaa rasvanpolttoa. Kehon omat hormonit siis määräävät ainakin osittain mihin kohtaan kehoa rasva varastoituu. Hormonitoimintaa tasapainottamalla pyritään saamaan parempia tuloksia ja edistää hyvinvointia esimerkiksi laihdutettaessa.”
 
Vaikka tällä hetkellä en ole millään dietillä, niin halusin tosiaan tietää sen, että mitä ruoka-aineita mun kannattaa välttää ja mitä suosia. Mullahan on omalta kisavalmentajalta saatu todella hyvä ruokavalio, josta voin itse päättää esim. syönkö perunaa, riisiä, pastaa jne. Nyt sitten keskustelu Jyrin (Biosignature-valmentaja) kanssa auttoi minua valitsemaan mitä näistä oman ruokavalion sisällä olevista vaihtoehdoista mun itse kannattaa suosia. Jyri halusi vielä painottaa, että kaikkien ei tarvitse tai kannata vältellä joitakin ruoka-aineita, mutta tietyissä tilanteissa se voi edistää tulosten saamista tehokkaasti.

No mitkä ne tulokset sitten oli… 

Aluksi ajattelin, että en rasvaprosenttia täällä halua paljastaa, mutta sitten taas tulin siihen tulokseen, että samahan se on. 😀 Joten rasvaprosentti oli mulla n. 22 %. Joka ”perustallaajalle” on ns. ihannerasvaprosentti. Urheilijalle se on vähän liian korkea. Mulle varmaan sellainen hyvä rasvaprosentti olisi 16-18 %. Itse olisin älyttömän onnellinen tuohon 18 % ja eihän se niin kaukana onneksi ole. Täytyy silti myöntää, että jopa tämä nykyinen prosentti oli positiivinen, koska luulin sen olevan paljon korkeampi. Kisoissahan rasvaprosentti pitäisi olla n. 10 % luokkaa. Mulla varmaan ennen tätä elämäntaparemonttia ja kisaamista rasvaprosentti on ollut 40 % luokkaa. Onneksi siitä ollaan saatu se tähän pisteeseen. 🙂

IMG_0431

FullSizeRender

Tässä on tämän hetkistä tilannetta. Aamulla ennen aamupalaa. 

IMG_0188
 
Tässä muutama kuva hahmottamaan naisten rasvaprosentteja.

Näyttökuva 2015-12-13 kello 13.49.03

Kuva: Gains.fi 

Näyttökuva 2015-12-13 kello 13.50.38
Kuva: Gains.fi 

(Kannattaa muuten lukea Gains.fi:n artikkeli rasvaprosenteista. Oli myös mielenkiintoinen. Pääset siihen tästä.)

Se mikä oli mielenkiintoista, että olen aina ajatellut, että mun seuraava kisapaino tulisi olla varmaan 52 kg, mutta nyt osottautui että ei se ole mulle oikein mahdollista. Nimittäin mun rasvattoman kudoksen paino eli se paino jos mun kehossa olisi 0 % rasvaa on 54,5 kg.

Eli kai tässä ruhossa sitten edes jonkun verran on saatu sitä lihastakin kasattua. (Tämä paino ei siis ole pelkän lihaksen paino vaan tosiaan koko kehon paino ilman rasvaa.)

Mittauksessa selvisi kolme tärkeintä kohtaa mihin juuri mun pitää kiinnittää huomiota. Otattehan huomioon, että kaikki nämä tulokset ovat henkilökohtaisia, jotka olemme saaneet mittauksessa.

1. Insuliini-hormoni eli ”hiilarinsietokyky”

Tämähän on mulla ollutkin tiedossa, että kehoni on huono ottamaan vastaan hiilareita. Nyt se sitten todettiin myös ihan virallisesti.

2. Unenlaatu (ja kasvuhormoni) – perustuu mittaustulokseen ja kyselylomakkeeseen

Mittauksessa todettiin, että rasvaa on kertynyt niihin paikkoihin mitkä kertovat unenlaadun heikkoudesta. Jos uni on heikkoa, niin sehän vaikuttaa myös kasvuhormonin määrään. Itse nukun pituudeltaan hyviä yöunia, mutta heräilen jonkun verran.

3. Stressihormoni (Kortisoli)

Mittauksessa todettiin, että stressihormoni voi olla hieman koholla ja sehän vaikuttaa kaikkiin muihin hormoneihin negatiivisesti.

Stressaan kyllä aika paljon ja se on sellainen asia jonka olen tiedostanut jo pitkään.

Mitä voin sitten tehdä paremmin näiden tulosten perusteella:

Unenlaadun parantaminen

– yöheräämiset pyritään saamaan loppumaan pitkällä aikavälillä
– ei kahvia klo 14 jälkeen (Tää on vaikea mulle :D)
– aina kun on mahdollista nukun päiväunet ennen salille menoa

Ruokavalion viilaukset

– kuituja lisättävä
– vähennetään runsaasti insuliinia tuottavia ruokia kuten mm. perunaa
– Jokaisella aterialla on hyvä nauttia hieman proteiinia, rasvaa tai kuituja verensokeria tasapainottamaan (Suurinta osaahan näistä jo nautinkin, mutta pienen pieniä viilauksia tehtiin)
– Vältetään väliaikaisesti yleisiä yliherkkyysruokia suoliston hyvinvoinnin parantamiseksi: Gluteeniviljat, lehmänmaituotteet, kananmunat, jne.

Suoliston parantaminen:

Nykyiseen ruokavalioon vielä lisäyksenä kahta eri suoliston hyvinvointia tukevaa ravinnetta.

Nyt sitten rupean tekemään näitä tarvittavia muutoksia elintapoihini ja ruokavaliooni ja katsotaan mitä muutosta saadaan elämänlaadussa ja kehossa aikaiseksi. 

Suosittelen mittausta kaikille, koska se voi auttaa moneen asiaan! Myös Biosignature-valmennuksessa kuin missä tahansa muussakin valmennuksessa perusasiat ovat tärkeimmät, eli ruokavalio, lepo, treeni ja uni ja tämän jälkeen tulee vasta ne hormonit. Mutta mittauksen avulla voi ottaa myös ne hormonit ja asiakkaan historian huomioon heti alussa ja välttää näin niitä edistystä ”jarruttavia” tekijöitä.

Pitkällä tähtäimellä tämä auttaa minua myös mahdollisen kisadietin kanssa, koska kun saadaan tasapainotettua hormonitoimintaa niin diettikin varmasti sujuu paremmin.

Herra A kirjoittaa erikseen hänen mittauksen tulokset. 🙂

Sain myös hyvän tarjouksen blogiin teille lukijoille:

Eli noin -20 % kaikista paketeista 23.12 asti:

 • Biosignature-valmennus, ensianalyysi 60min: 69 €
 • 
Biosignature-valmennus, 3 mittausta (kesto 2-3kk): 150 €
 • Biosignature-valmennus, 5 mittausta (kesto 3-5kk): 247 €
 • 
Biosignature, 10 mittausta (kesto 5-10kk): 470 €

Käykäähän tutustumassa PerformanceLabiin tästä. Alennuspaketin tai mittauksen voi varata sähköpostitse: jyri@performancelab.fi

Jyri muuten julkaisi juuri 100-sivuisen E-kirjan testosteronitason parantamisesta. Kirjassa on paljon tietoa eri hormoneista ja siitä, miten niihin voidaan itse vaikuttaa tutkitusti. Ei siis mutu-juttuja.

Iso kiitos vielä Jyri Mäkiselle mittauksesta ja todella hyvistä vinkeistä!

Kaupallinen yhteistyö: PerformanceLab

2 kommenttia

 1. Saimi kirjoitti:

  Heip. Nyt on pakko kysyä, kun en tajunnut ?. Miten niin, et voi painaa alle 52kg?
  Kyllä laihdutuksessa valitettavasti myös lähtee lihasta ja onhan kropassa myös eri määrä nestettä? Miten anorektikot voi sitten painaa esim 27kiloa? Jep en tajunnut, kuten huomaat ?
  Toivottavasti selkäsi on jo parempi, täällä nimittäin kirjoittaa myös selkävammainen ja lukisin mielelläni sun fyssarijumpasta enemmän. Hyvää joulun odotusta!

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka, juuh siis tottakai jos lihasta lähtee niin silloin paino voi tietenkin olla alhaisempi. 🙂 Mutta siis jos nykyinen lihasmassa säilyisi, niin silloin alhaisin paino mitä voin saavuttaa olisi tuo. Tavoitteena on tietenkin ennen seuraavaa diettiä edes vähän saada lihasta lisää. 🙂 Selkä on edelleen kipeä, kiitos kysymästä. Päivä kerrallaan täällä mennään ja fyssarijuttuja tehdään joka päivä. Laitan erikseen jonkun postauksen näistä liikkeistä. Tsemppiä sinnekin selän paranemiseen! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *