Hae
Johanna Tolppola

Kun Valmentajan ja Valmennettavan Suhde Kehittyy

Maanantaina mulla oli vapaapäivä. Lähdin aamulla ajelemaan kohti Tamperetta. Mulla oli siellä kuntotsekki Fitfarmin toimistolla valmentajani Harrin kanssa.

Heti alkuun kerroin Harrille kaiken mitä mun päässä tällä hetkellä liikkui 😀 Siinä sit valmentaja kuunteli kiltisti. 😀  Paino on keväästä pudonnut noin 5,5 kg. Hitaasti mutta varmasti. Koutsi sanoi, että näkee kyllä, että rasva on palanut. 🙂

Kroppa on tällä hetkellä edelleen nesteinen ja selän ja polven kipuilut kertoo, että kroppa on nyt liiallisessa rasitustilassa. Sovittiin, että nyt treenejä hieman vähennetään ja jalkatreenejä välttelen nyt 1-2 viikkoa, että saadaan kroppa kuntoon. Selkä siis kipuilee joka päivä, mutta yritän nyt kehonhuollolla jne saada sen kuntoon.

Musta myös tuntui siltä, että mentiin taas mun ja Harrin valmennussuhteessa askel eteenpäin. Jari (Bull) on ollut mun valmentaja vuodesta 2013 ja on mukana kuvioissa edelleen, mutta viime kisadietillä mukaan hyppäs myös Harri Forsberg eli molempia olen tavannut aika paljon.

Nyt syksyn kisojen jälkeen Harri on ottanut meidän valmennusuhteessa vahvemmin roolia ja hän on ollut ihan mielettömänä apuna todella monessa asiassa.  Välillä ihan hirvittää miten paljon hän joutuu miettimään näitä mun juttuja kun on selkävammaa, polvivammaa, hidas aineenvaihdunta ja vielä nirso ruuan suhteen. Eli oon ”todella helppo” valmennettava… Tai sitten en. 😀 Jariinkin oon edellleen yhteydessä ja sieltä tulee vinkkejä ja tsemppejä juuri silloin kun niitä kaipaan. Kuntotsekeissä oon yleensä aina jutellut myös Jarin kanssa, paitsi tällä kerralla.

Kun uusi henkilö astuu mukaan kuvioihin, niin siinä aina kestää vähän aikaa ennen kuin oppii kommunikoimaan sillä tasolla kuin valmennussuhteessa tulee kommunikoida. Itsellä ainakin on ollut hankalaa ns. avautua. Sitten kun se suojamuuri lähtee pois niin se valmennusushde siirtyy seuraavalle tasolle. Tulee molemminpuolinen ymmärrys ja luottamus ja sitä kautta tulee myös niitä parhaimpia tuloksia.

Tämän tapaamisen jälkeen musta tuntui ekaa kertaa, että pystyin avautumaan kunnolla ja tunsin heti, että valmentajakin oli tyytyväinen. En mä nyt ihan hiljaa niissä tapaamisissa ole aikaisemmin ollut, mutta nyt keskusteltiin ihan kunnolla. 😀 Tämä vaatii kärsivällisyyttä valmentajalta, jos valmennettavasta ei saa kaikkea sitä irti mitä olisi hyvä saada.

Vaikka oon monessa jutussa aina mukana ja voin vaikuttaa hyvin sosiaaliselta ja itsevarmalta, niin totuushan on, että itsevarmuutta joudun rakentamaan koko ajan. Hyvänä esimerkkinä voin kertoa, että oon ravannut näissä kuntotsekeissä jo yli kaksi vuotta. Aina on ollut samat henkilöt: Jari ja/tai Harri. Sanotaan, että varmaan kaksi edellistä kuntotsekkiä on mennyt niin etten ole tärissyt. Kyllä, minä siis olen näin pitkään tärissyt kuntotsekeissä, koska mua on vaan aina jännittänyt niin paljon. Tämä kerta oli myös sen suhteen poikkeuksellinen kerta, koska sain tärinän loppumaan heti ensimmäisessä etuasennossa. 🙂 Tämä on iso henkinen saavutus mulle.

Tämän takia mulla oli todella hyvä mieli tapaamisen jälkeen ja laitoinkin valmentajalle jälkikäteen viestiä, että mun mielestä mentiin valmennussuhteessa nyt eteenpäin. 🙂 En tiedä miksi juuri nyt tunsin näin, mutta ehkä se aika oli nyt vaan oikea.

Moni varmaan miettii, että juteltiinko me jotain mun tulevaisuudesta. Kyllähän me tulevaisuudesta myös jutskailtiin, mutta kerron niistä vielä erikseen. Mulla loppui myös vuosisopimus Fitfarmin kanssa, mutta tottakai sitä jatkettiin eli en ole häviämässä yhtään mihinkään Fitfarmin tiimistä. Ja jatkan kyllä kisavalmennuksessa. 🙂

Jos ette ole muuten vielä käyneet tutustumassa mun kirjoituksiin Fitblogissa, niin suosittelen käymään lukasemassa. Siellä kirjoittelen enemmän mun entisestä elämästä ja siitä miten olen saanut tehtyä elämäntapamuutoksen. Pääsette siihen tästä.

DSC02342

Clip #2

Mitäs muuta mun viikonloppuun kuului..

Pääsin muuten viime perjantaina suoraan töistä Detailed Beauty Salonkiin ja mulle tehtiin ihanat syksykynnet! Annoin taas muutaman kuvan ja kerroin, että tämän tyylistä haluan. Halusin timantteja ja viininpunaista ja sitä juuri sain. Oon aivan rakastunut taas näihin! Jos on pikkujoulukynnet hakusessa niin suosittelen lämpimästi. Voitte varata ajan vaikka puhelimitse numerosta:+358 45 617 4122 *

IMG_9677

IMG_9676

*Kynnet saatu lahjaksi Detailed Beauty Salongista

Sunnuntaina kuvattiin myös JohanOnTreenit-jakso yhdessä upean Susanna Mustajärven kanssa. Toivottavasti saadaan jakso pian liveksi! 🙂 Jos muuten et ole nähnyt vielä edellistä jaksoa, niin pääset siihen tästä.

Näyttökuva 2015-10-27 kello 21.50.32

Upea Susanna Mustajärvi.

 

 

 

 

2 kommenttia

  1. eh kirjoitti:

    Moikka! Mihin sä tällä hetkellä ”tähtäät” tolla sun dieetillä? Tarkoitan, että pudotteletko vaan rasvoja kisalavoja ajatellen, jotain lomamatkaa varten vai ihan muuten vaan? 😀 oot varmaan sanonut mutta multa jäänyt ohi!

    • johannavaris kirjoitti:

      Moikka, siis ihan vaan halusin vähän siistimmän ”offikunnon”. 😀 Nyt aloitettiin kalorien nostelu että saatas pikku hiljaa perusaineenvaihduntaa korkeammalle. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *