Hae
Johanna Tolppola

Vuoden Puurotrendit Resepteineen

Nyt halusin jakaa teille erilaisia karapuuro-respetejä. Itsehän rakastan hyvin perinteistä kaurapuuroa ilman mitään sen kummempaa lisuketta, mutta olen kuullut kyllä mitä ihmeellisimpiä Herkkupuuro-reseptejä, joten tässä niistä muutama.

1. Valkuaispuuro

 • 50 g kaurahiutaleita
 • 4 kananmunan valkuaista
 • Haluamasi määrä vettä
 • 2 tl Himalaja-suolaa

Lämmitä kattilassa kaurahiutaleet ja vesi. Kun niistä on muodostunut puuroa, niin lisää kattilaan valkuaiset ja sekoita ne puuron joukkoon. Hämmennä puuroa koko ajan, yhteensä noin 3 min pienellä lämmöllä.

2. Tuorepuuro

 • 50 g kaurahiutaleita
 • n. 1 dl vettä tai esim. maitoa / mantelimaitoa
 • n. 1 dl luonnonjogurttia tai maitorahkaa
 • Voit maustaa puuroa esim. hunajalla tai vanilijajauheella

Sekoita ainekset keskenään ilallla ja laita yöksi vetäytymään jääkaappiin. Aamulla tuorepuuro on valmis.

3. Banaanipuuro

 • 50 g kaurahiutaleita
 • Haluamasi määrä vettä
 • 0,5 dl Kauraleseitä
 • Pieni banaani
 • 1 tl kanelia
 • 0,5 tl Himalaja-suolaa

Keitä vesi kiehuvaksi. Sekoita veteen kaikki muut paitsi banaani ja kaneli. Keitä puuroa miedolla lämmöllä niin pitkään, että hiutaleet ovat imeneet veden. Lisää banaani pieninä palasina puuron joukkoon niin, että se sekoittuu sinne hyvin. Kun banaani on sekoittunut puuroon, niin lisää kaneli.

4. Cajun-puuro

 • 50 g kaurahiutaleita
 • Haluamasi määrä vettä
 • 2 tl cajun-jauhetta
 • 1 tl chili-jauhetta
 • 1-2 tl Himalaja-suolaa

Keitä puuro haluamallasi tavalla (liedellä tai mikrossa). Kun puuro on melkein valmis, niin lisää joukkoon mausteet ja sekoita kunnolla. Keitä puuro valmiiksi.

5. Johannan lempipuuro

 • 50 g kaurahiutaleita
 • Vettä sopiva määrä
 • 1 tl makeutusjauhetta
 • 10 g lesitiiniraetta
 • 2 tl Himalaja-suolaa

Sekoita kaikki ainesosat keskenään ja laita puuro mikroon. Pidä puuroa mikrossa siihen asti, että se on valmis. Nopea, yksinkertainen ja herkullinen!

Jaa minulle myös sinun puuroresepti kommentoimalla! :)) Nyt vaan puuroreseptit jakoon!! 🙂

 

blueberries-531209_640

cookies-1001378_1280

Kuvat: Pixabay

 

 

14 kommenttia

 1. Lili kirjoitti:

  Hei tosi kiva postaus! Oon itse ihan puurohullu ja nää on kyllä ihan pakko pistää kaikki kokeiluun. Omaan puurooni pistän sekaan pähkinöitä sekä kaardemummaa. Kaardemummalla saa koko puuron maistumaan ihan joululta, kannattaa kokeilla! 😉

 2. Jonna kirjoitti:

  Mun yks suosikkipuuro: kaura- tai ”seka-puuro”, keitetty kananmuna tai kananmuna rikottuna hiutaleiden sekaan keittovaiheessa (kattilassa ehdottomasti tehtynä!), pellavasiemenrouhetta ja paaljon marjoja 🙂 Eli aika perinteisesti täällä tehdään. Minkä verran muuten 50g hiutaleita deseinä?

  • johannavaris kirjoitti:

   Kuulostaa tosi hyvältä myös tämä! Se 50g on juuri noin desi. :))

 3. Daake kirjoitti:

  Itse teen makeaa sekä suolaista puuroa. suolaiseen ¨puuroon¨ laitan 35gr (1dl) kaurahiutaleita, 0,5dl vehnäleseitä, 2,5dl vettä, n.2dl rastettua kukkakaalta, 1tl suolaa, 1tl curryä, 100gr kananfileetä (palasina) sekä 1 valkuainen. Ensiksi laittaa kaiken muun sekaisin paitsi kana ja valkuaiset, sitten mikroon 4min, jonka jälkeen vatkaa valkuaisen puuron joukkoon ja kanan, sitten vielä mikroon 1-2min. Kukkakaaliraasteen sijaan käytän joskus porkkanaraastetta.
  Kuulostaa varmaan oudolta reseptiltä puurona, mutta menee hyvänä aamupalana taikka välipalana. 😀 siitä vaan kokeilemaan ja maistamaan, mausteita kannattaa tietty laittaa ihan oman maun mukaan, mutta koostumus ei ole yhtä hyvä jos ei käytä (vatkaa) kananmunaa joukkoon.

  • johannavaris kirjoitti:

   Kuulostaa muuten hyvältä mutta toi kukkakaali on mulle ehdoton ei. 😀 😀 Kiva että jaoit tämän. Kiitos. :))

 4. Kemmy kirjoitti:

  Mun lempparipuuro on kookos-vanilja-puuro terästettynä yhden kananmunan proteiinilla. Tää on aika kaloripitoinen herkuttelupuuro. Keitetään puuro kunnon kaurahiutaleista veden ja laadukkaan kookosmaidon sekoitukseen, johon lisätään vanilja-aromia joukkoon (teen vanilja-aromin itse tiukasta viinasta ja luomuvaniljatangoista uuttammalla.). Keitellään valmiiksi ja valmiiseen puuroon vatkataan yksi luomumuna ja lisätään hyppysellinen suolaa. Kuuma puuro kypsentää kananmunan, puuroa ei tarvitse enää keittää. Puuron päälle muutama pikkunen voisilmä ja kevyt huntu kunnon karamellista raakaruokosokeria. Kannattaa oikeasti kokeilla!

 5. Jenni kirjoitti:

  Kaikkien aikojen paras ja herkullisin puuro miun mielestä on tuorepuuro, mihin tulee: 1dl kaurahiutaleita, 2dl mantelimaitoa(unsweeted), 2rkl chiasiemeniä, 2rkl vaniljan makuista proteiinijauhetta: Yöks jääkaappiin, ja aamulla tuohon päälle vielä desi mustikoita! AVOT, super hyvää, kannattaa testata 😉 😛

 6. em kirjoitti:

  Talkkuna-kaurapuuro on tosi hyvää, samoin soijarouhe-kaurapuuro 🙂
  Eli molempia 50/50.
  Joukkoon marjoja ja kookosöljysilmä.

 7. ulla kirjoitti:

  Määä niiin rakastan puuuroooo ’!!!! AAmulla sitä ja paljon.
  Ihan kaurapuuroo… gluttiksena kylläkn. Marjojen tai tuoreiden hedelmäpalojen kanssa maistuu . Suklaapala sinne sulamaan on myös nam nam…

  Tuota kardemummaa pitää kokeilla. 🙂

  • johannavaris kirjoitti:

   Toi hedelmien lisääminen puuroon kuulostaa hauskalta! Ei ole tullut mielenkään. Kiitos vinkistä!! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *