Hae
Johanna Tolppola

Antaa Muitten Lässyttää

Nyt kun taas Jyväskylän-karsinnat on ohi ja luonnollisesti alkaa kisojen puinti ja etenkin kilpailijoiden puinti, niin halusin nyt tuoda oman mielipiteeni tähän asiaan.

Tottakai katson asiaa nyt luonnollisesti omien fitnesslasien läpi.

Sosiaalinenmedia käy kuumana ja kilpailijoiden kuntoa arvostellaan sekä taas kerran ihmetellään sijoituksia. Ensinnäkin se on musta ihan ok, että kuntoa arvostellaan, ei siinä mitään. Kyseessä on arvostelulaji, joten kaikki niin negatiiviset kuin positiiviset kommentit kuuluvat asiaan. Ne pitää vain itse oppia suodattamaan.  Toki on olemassa asiallisia ja ei asiallisia kommentteja ja ne ei asialliset voi jättää omaan arvoonsa.

Bikinifitness on yleisesti aina suurennuslasin alla ja siinä tahdon korostaa, että kun katsotte kuvia koneelta, niin muistakaa, että juurikin bikinifitneksessä arvostellaan kokonaisuutta. Eli se tarkoittaa stailauksen ja sen kropan lisäksi lavaesiintymistä. Kuvien välityksellä ei se lava esiintyminen tule kyllä oikeuksiinsa. Jos rivissä on 30 tyttöä, jotka lähtökohtaisesti ovat kaikki hyvässä kunnossa, niin sillä esiintymisellä on järkyttävän suuri merkitys. Tässä kilpailussa ei mitata kenellä on parhaimmat vatssapalikat tai timmein peppu vaan se on se kokonaisuus. Se on totta, ettei täydellistä fysiikkaa voi piilotella huonolla lavaesiintymisellä, mutta se voi syödä silti sijoituksia.

Eli käytännössä ”heikommassa” kunnossa oleva kilpailija voi sijoittua hyvin, jos erottuu joukosta hyvällä esiintymisellä. Ja tämä kuuluu tähän lajiin. Sen takia esiintymistä pitäisi harjoitella aivan koko ajan.

Mitä sitten niihin kuntoihin tulee. Kilpailu on käyty ja sijoitukset eivät enää tässä kilpailussa muutu. Tilanne nollataan taas Lahden SM-kisoihin ja kaikki on taas samalla viivalla. Mun mielestä kaikki oli todella upeita ja en malta odottaa, että näen heidät Lahdessa.

Muistutan myös sitäkin, että ei kannata vertailla kilpailijoita keskenään esim. kevään kilpailijoihin. Tässä lajissa jokainen kilpailu on oma kilpailu ja juuri sen hetkiset kilpailijat, juuri siinä pituusryhmässä määrittävät sen kilpailun linjauksen. Jos 99% kilapilijoista olisi hemmetin kireitä niin linjaus olisi, että haetaan kireämpää, koska eihän se yksi pehmeämpi voi pärjätä ja sama juttu toisin päin. Jos mimmit siinä lavalla on naisellisen pehmeitä, niin se yksi kireä mimmi menettää sijoituksia. Tämän näkee vasta juuri sillä hetkellä kun kyseinen pituusryhmä on lavalla. Samassa kilpailussa voi olla huomattavia eroja mm. pituusryhmien välillä mm. kireydessä. Mutta tämä kuuluu lajiin ja kilpailijat ovat lajinsa valinneet, joten asia tulee hyväksyä.

Punttimimmi kirjoitti hauskasti asiasta kilpailijoiden oman kunnon puimisesta. Tästä pääsette lukemaan hänen vähän erilaisen päivityksen tähän mun verrattuna. 🙂

Joten antaa muitten vaan lässyttää ja olkaa te kilpailijat vaan ylpeitä itsestänne. Olette tehneet kovan työn! 

Kuvat: Bodylehti /http://body.pictures.fi/kuvat/ 

Näyttökuva 2015-9-23 kello 6.29.25

Näyttökuva 2015-9-23 kello 6.30.01

Näyttökuva 2015-9-23 kello 6.30.15

Näyttökuva 2015-9-23 kello 6.30.28

 

2 kommenttia

  1. E kirjoitti:

    En ymmärrä sitä, että mikä halu ihmisillä on arvostella epäonnistujia? Siis, mua ei kiinnosta herkutella ihmisten epäonnistumisella. Mun mielestä se, että nauttii läksyttää muiden huonosta ja pehmeästä kunnosta, on jollakin tavalla sairasta.
    Musta on niin oksettavaa sanoa, että kuka leikkiin lähtee se leikin kestäköön.

  2. Kirppu kirjoitti:

    Toi punttimimmin teksti oli kyl ihan paras, vaikka moni siitä taisi pahoittaa mielensä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *