Hae
Johanna Tolppola

Vinkkejä Täydelliseen Rusketukseen

 Itse lukeudun niihin ihmisiin jotka rakastaa aurinkoa ja etenkin sitä rusketusta. Päivettynyt iho vaan näyttää mun mielestä kivalta ja ihokin näyttää terveemmältä.

Tän blogipostauksen tarkoituksena ei kumminkaan ole kannustaa nyt kaikkia ottamaan sitä aurinkoa, koska se on vaarallista. Mutta jos nyt kumminkin haluat aurinkoa ottaa ja saada hyvän rusketuksen kesäksi turvallisesti, niin tässä on muutamia vinkkejä.

1.     Kuori iho ennen auringon ottamista

Kuorimalla ihon saat kuolleet ihosolut pois ja rusketuksesta tulee tasaisempi.

 2.     Kosteuta, kosteuta ja kosteuta!

Kosteaan ihoon rusketus tarttuu tasaisemmin ja se pysyy myös pidempään. 

3.     Muista aurinkosuoja!

Kaikki tietää miten pahalta palanut iho tuntuu sekä miten iho sen jälkeen kuoriutuu pois. Kaikki varmasti myös tietää miten vaarallista ihon polttaminen on! Laita oikeasti hyvän suojakertoimen omaavaa rasvaa jo ennen kuin menet aurinkoon. Lisää sitä myös jos käyt uimassa jne. Huom! Muista tarkistaa aurinkorasvan parasta ennen päivämäärä. Ne menee todella nopeasti vanhaksi.

4.     Liiku

Kaikista tasaisimman rusketuksen saat kun liikut. Kävele, pelaa pelejä jne. Älä pelkästään makaa aurinkotuolilla.

5.     Ota aurinkoa rannalla, laiturilla tai veneessä.

Hiekka ja vesi molemmat heijastavat aurinkoa, joka tehostaa ruskettumista.

6.     Ota avuksi aurinkokapseleita

Esim. Täysin suomalainen tuote kuin Puhdas+ Sun Capsules. Se suojaa ihoa sekä UVA että UVB – säteilyltä ja on tehokkain suoja aurinkoa vastaan. Se estää tutkitusti ihon palamista ja tehostaa myös ruskettumista. Niitä saa mm. Lifestä.

Itse aion varmasti  hyödyntää kaikki nämä keinot nyt kesällä. 🙂

 Näyttökuva 2015-6-29 kello 21.24.43

Kuva vuodelta 2013. 🙂

8 kommenttia

 1. Heini kirjoitti:

  Lisäisin vielä, että aurinko vanhentaa ihoa eli vaikka ei palaisikaan helposti, niin kyllä sitä aurinkorasvaa vaan kannattaa käyttää. Vaikka nuorena ei paljon ne myöhemmät rypyt kiinnostaisi, niin jos jo kolmekymppisenä on selkeät rypyt otsassa, silmien ympärillä ja huulien yläpuolella niin voi hieman harmittaa se ahkera auringonotto. Joo botoxia vaan naamaan sitten, ajattelee joku, mutta kun kasvoissa on joku tuhat pientä lihasta niin ei oo ihan helppo homma lopputuloksesta puhumattakaan.

  Ja silti, aion kyllä aurinkoa ottaa itsekin, mutta AINA aurinkorasvaa riittävän usein lisäten ja UV-säteily on pahimmillaan keskipäivän aikaan, joten silloin kannattaa aurinkoa välttää.

  Yksi huipputuote pidemmän ja nopeamman rusketuksen saamiseen on Lancesterin Tan Maximizer. Suomesta tätä ei saa, mutta esim lentokentältä ja lentokoneiden tax-freesta löytyy. Purkki maksaa noin 40 euroa, mutta on joka euron arvoinen. Olen tätä kahtena kesänä käyttänyt enkä ole koskaan ollut yhtä ruskettunut yhtä vähällä auringonotolla. Rusketus myös kestää huomattavasti pidempään.

  Aurinkoista kesää sulle ja lukijoille 🙂

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka,

   kiitos kun kommentoit. 🙂 Olen täysin samaa mieltä! Eli rasvaamista ja rasvaamista että iho varmasti suojataan kunnolla. Kiva vinkki tuo Tan Maximizer, kuulostaa hyvältä. 🙂 Pitää varmasti hankkia.

   Yt,
   Johanna

 2. Enni kirjoitti:

  Miten kapseleista saa muka aurinkosuojan? Onko heittää jotain lähdettä?

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! Kiva kun kommentoit. Tässä enemmän tietoa: PUHDAS+ SUN CAPSULES ON KOLLAGEENI-, SITRUSROSMARIINIUUTE-, JA BEETAKAROTEENIVALMISTE, JOKA ON TEHOKAS SISÄINEN AURINGONSUOJA IHOLLESI.

   Puhdas+ Sun Capsules on sisäinen aurinkotuote, joka sisältää ainutlaatuisen yhdistelmän iholle elintärkeää kollageenia, beetakaroteenia ja NutroxiSun-yhdistettä. NutroxiSun on uusi suun kautta nautittava sisäinen aurinkosuoja, joka estää UV-säteiden (UVA ja UVB) haitallisen vaikutuksen soluihin. Se estää tutkitusti ihon palamista ja tehostaa ruskettumista.

   Puhdas+ -tuotteet ovat korkealaatuisia ja kotimaisia ravintolisiä. Valmistuksessa ei käytetä ylimääräisiä ainesosia, kuten säilöntäaineita, väriaineita ja pintakäsittelyaineita. Tuotteissa käytetään vegekapseleita.

   🙂

   T. Johanna

 3. Kesäkissa kirjoitti:

  Mitä tuotetta suosittelet ihon kuorintaan ? 🙂

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! 🙂 Kasvoille suosittelen Nimuen kuorinta-ainetta jota saa mm. Sulosta ja koko kropalle suosittelen esim. tekemään oman kuorinta-aineen. Sekoita esim. hunajaa, sokeria ja kookosöljyä vähän ja otat ihan kunnon pesusienen ja hankaat sillä koko kropan niin tulee kyllä sileä iho! 🙂

 4. Susanna kirjoitti:

  Mun supervinkki on kookosöljy, öljytty iho ruskettuu nopsemmin ja auringon kuivattava vaikutus ei pääse pahasti puremaan öljyn kosteuttamaan ihoon 🙂

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! Joo öljytty iho kyllä ruskettuu, mutta se myös palaa ja helposti. Nimimerkillä kokemusta on. 😀 Suosittelen aurinkovoiteita jossa hyvät suojakertoimet. 😀

   Kiitos kommentista. 🙂

   Yt,
   Johanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *