Hae
Johanna Tolppola

10 Vinkkiä Ihon Kiinteytymiseen Painon Pudotuksen Jälkeen

Muutama kuukausi sitten vaihdoin sähköpostiviestejä Bikini Fitness maailmanmestarin Margnet Gnarr:in kanssa, koska olin juuri tavannut hänet Bikini Fitness-lerillä. Myös hänellä oli kokemusta painonpudotuksesta. Hän jakoi minulle hyviä vinkkejä miten ihoa voi arkipäivässä kiinteyttää, jos taustalla on paljonkin pudotettuja kiloja. Näistä koostin mielestäni tärkeimmät 10 vinkkiä ihon kiinteytymiseen, joihin lisäsin muutaman oman vinkin myös.

1. Kiinteyttävät rasvat

Yksi perinteinen keino kiinteyttää ihoa on tietenkin kiinteyttävät voiteet. Kannattaa suosia sellaisia voiteita joissa on mm. Aloe Veraa, E- ja A-Vitamiinia. MM. Kollageeni voiteet ovat hyviä juuri ihon kiinteyttämiseen. Voiteet elvyttävät verenkiertoa, poistavat nesteitä ja kiinteyttävät kudoksia. Voide kannattaa hankkia esim. apteekista.

aloe-vera-277948_1280

2. Kuorinta

Ihoa kannattaa kuoria säännöllisesti. Voit tehdä oman kuorintaseoksen sekoittamalla esim. hunajaa ja merisuolaa. Kuorinta vilkastuttaa ihon pintaverenkiertoa sekä kiihdyttää aineenvaihduntaa. Ihoa kannattaa kuoria esim. kolme kertaa viikossa.

3. Kuivaharjaus

Yksi hyvinkin perinteinen keino kiinteyttää ihoa on kuivaharjaus. Kuivaharjaus tehdään esim. karhealla hansikkaalla, joita voi ostaa apteekista ja päivittäistavarataloista. Kuivaharjaus poistaa kuolleita ihosoluja, stimuloi hermoston toimintaa, elvyttää verenkiertoa, poistaa kuona-aineita ja kiinteyttää sekä tasoittaa rasvakertymiä.

4. Juo Vettä

Terve iho ja kroppa tarvitsee nesteytystä. Juo vettä päivittäin, vähintään 2 litraa. Kun kroppa saa koko ajan vettä ja elimistön nestetasapaino säilyy normaalina, niin ihokin hehkuu, pysyy kosteana ja tämä edesauttaa kiinteytymistä.

splashing-275950_1280

5. Syö enemmän vihanneksia, hedelmiä ja marjoja (Raakana)

Lisää ruokavalioon vihanneksia, hedelmiä ja marjoja. Syö vihanneksetkin sellaisenaan eli ilman kypsentämistä. Vihanneksissa, hedelmissä ja marjoissa on paljon vitamiinia ja hivenaineita jotka hävivävät kypsentäessä. Useissa hedelmissä ja vihanneksissa on myös suuri vesipitoisuus, joka auttaa ihoa kiinteytymään.

ceongpodo-645947_1280

6. Vältä Aurinkoa

Auringonotto vahingoittaa ihoa, varsinkin solarium joka tehostaa melaniinin tuotantoa.  Auringonoton riskit johtuvat ultraviolettisäteilystä, joka liiallisena on ihoa vanhentavaa ja vahingoittavaa. Käytä aina kun olet auringossa aurinkovoidetta.

7. Risiiniöljy

Yksi hyvä keino kiinteyttää ihoa on myös risiiniöljyn käyttö. Lisää risiiniöljyä hieman sitruunamehuun tai laventeliöljyyn ja hiero sitä kehoosi joka ilta. Vain muutama ruokalusikallinen riittää! Tämän on kerrottu olevan yksi tehokkaimmista tavoista kiinteyttää ihoa.

lemon-2014_1280

8. Soija-Proteiini

Soija-proteiini ja Aloe Vera voivat molemmat auttaa ihon elastisuuden kanssa. Lisää ruokavalioosi hieman Soija-proteiinia ja etsi myös sellainen rasva, jossa on molempia ainesosia ja levitä sitä ihollesi kahdesti päivässä, niin tuloksia pitäisi tulla.

9. Käy Hieronnassa

Hieronta aktivoi ihon pintaverenkiertoa samalla tavalla kuin kuivaharjauskin. Hieronta myös rentouttaa, poistaa kuona-aineita sekä auttaa lihasjumeihin. Tämä on hyvä tapa auttaa ihon kiinteytymistä ja samalla pääset hemmottelemaan itseäsi.

10. Harrasta Liikuntaa 

Liikunta polttaa rasvaa ja kiinteyttää ihoa. Jos sinun ei tarvitse enää pudottaa painoa, niin ylläpidä painosi säännöllisellä liikunnalla, joka samalla auttaa ihon kiinteytymistä. Käy kuntosalilla sekä harrasta aerobista liikuntaa.

 

Lähde: http://allwomenstalk.com

Kuvat: Pixabay

Yksi kommentti

  1. Anonyymi kirjoitti:

    LPG-hoito! Auttaa tutkitusti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *