Hae
Johanna Tolppola
Kaupallinen yhteistyö

Raakasuklaa Workshoppi Itiksen Ruplassa

Kaupallinen yhteistyö: Kauppakeskus Itis / Rupla

Torstaina pääsin ensimmäistä kertaa Raaka Suklaa -workshoppiin. Osallistuin Greenstreetin workshoppiin joka järjestettiin Kauppakeskus Itiksessä olevassa Ruplan Popupissa.

Mukana oli muitakin bloggareita ja yksi bloggareista oli tiimikaverini Marianna. Workshopissa raakasuklaat valmistettiin pareittain ja luonnollisesti Fitfarmin tytöt toimivat tässäkin tiiminä. 🙂

a

Workshopin veti Aino Mäkelä, jonka tunsinkin entuudestaan Fitfashionin tapaamisista. Aluksi Aino vähän kertoi raaka-aineista joita suklaan tekoon tarvitaan sekä miten suklaata tehdään. Aika nopeasti päästiin sitten itse asiaan ja aloitettiin raakasuklaan valmistus.

Vaihe 1

Heti ensimmäisenä sulatettiin kaakaovoi vesihauteessa niin, että kaakaovoi oli kokonaan nestettä.

kuva 1

Vaihe 2

Kerättiin kulhoon kaikki ainesosat joita suklaan tekoon tarvittiin, eli laitettiin mm. raaka kaakaojauhetta, riisilesejauhetta, macaa ja lucumaa sekä puhdasta suolaa.

Vaihe 3

Sekoitimme jauheet vesihauteessa sulaneeseen kaakaovoihin, niin että massa muuttui tasaiseksi. Tässä vaiheessa maistelimme ja meidän massa tarvitsi vielä ripauksen lisää suolaa ja raaka kaakaojauhetta. Viimeisten lisäyksien jälkeen olimme itse tyytyväisiä makuun ja kaadoimme massan muotteihin.

kuva 4

kuva 3

Vaihe 4

Kun massa oli muoteissa lisäsimme eri ainesosia suklaisiin mm. cashew-pähkinöitä, appelsiinin kuorta, kaakaonibsejä ja banaania.

kuva 1

kuva 5

Vaihe 5

Pakastaminen. Eli viimeisessä vaiheessa laitoimme valmiit suklaat pakkaseen noin 15 minuutiksi.

Kun suklaat olivat pakkasessa Aino jatkoi workshoppia kertomalla meille mitä terveysvaikutuksia raakasuklaalla on. Opin, että itse kaakao sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa (kun kaakao on raakaa eli sitä ei ole kuumennettu) ja sen painosta n. 10 % on antioksidantteja mikä on noin 10 kertaa enemmän kuin esim. mustikassa.

Kaikista maailman ruoka-aineista raaka kaakao sisältää suurimpia pitoisuuksia mangnesiumia ja kromia. Se sisältää myös mm. sinkkiä, rautaa, kuparia, rikkiä ja C-vitamiinia. Yksi mieletön ominaisuus on myös se, että raaka kaakao sisältää meidän mielialaamme kohottavia välittäjä-aineita eli se tuottaa mielihyvän tunnetta.

Workshopin lopussa päästiin maistelemaan meidän itse tehtyä raakasuklaata ja ai että oli hyvää! Oma lemppari makuyhdistelmä oli appelsiinisuklaa sekä banaanisuklaa. Aion ehdottomasti käydä hankkimassa itselleni nämä valmistustavarat ja tehdä tätä myös kotona! 🙂 Oli siis herkullinen ja hauska ilta hyvässä seurassa!

kuva 5

Käykäähän varaamassa oma aika workshoppiin ja tutustumassa Itiksen Ruplaan! Itiksen Ruplassa on nimittäin samassa kahvila ja taidenäyttely sekä koko popupshoppi on kalustettu vintagehuonekaluilla, jotka ovat ostettavissa. Siellä järjestetään myös raakasuklaa, raakaruoka ja mehustus workshoppeja. Pääsette katsomaan workshoppien aikataulut tästä.

kuva 3

kuva 2

Kaupallinen yhteistyö: Kauppakeskus Itis / Rupla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *