Hae
Johanna Tolppola

Johan Oli Joulu!

Yksi mun vuoden tärkeimmistä pyhäpäivistä on nyt takana. Rakastan joulua, koska se vaan tuo aina ihanat lapsuusmuistot mieleen kun koko perhe kokoontui aina yhteen.

Tänä vuonna joulu alkoi jo tiistaina 23.12. kun töiden, Sulon ripsihuollon ja salitreenin jälkeen menin illalliselle isäni luokse. BTW Ripsistä tuli taas ihan mahtavat! Kiitos SULO! <3

kuva 1

kuva 1

Isän luona oli sama poppoo kuin mitä meitä oli ulkomaillakin eli isäni, veljeni sekä heidän paremmat puoliskonsa sekä minun lisäkseni herra A.

Siellä oli jouluillallinen johon kuului kaikkia perinteisiä jouluruokia. Itsehän olen todella nirso (niinkuin varmaan olette jo aikaisemmistakin kirjoituksista huomanneet), joten minun jouluruokaani kuului perunaa, salaattia ja paahtopaistia. Ja kyllä, nyt ensimmäistä kertaa elämässäni maistoin paahtopaistia. 😀 Mulla oli varalta mukana mun minigrippi pussissa kanaa jos en olisi tykännytkään siitä paahtopaistista, mutta onneksi tykkäsin. 😀 Illallisen jälkeen jaettiin lahjat. Itse sain mm. vartalovoidetta, kokovartalopesuainetta jne. Tuli kyllä enemmän kuin tarpeeseen! 🙂 Kiitos vaan hyvistä lahjoista. 🙂 Aika kului taas nopeasti ja lähdettiin kotia kohti vasta klo 23.

kuva 2

Jouluaatto alkoi herätyskellon soidessa. Syötiin herra A:n kanssa ”jouluaamiainen” eli ihan samanlainen aamiainen kuin olisi ollut mikä tahansa päivä eli kaurapuuroa, valkuaista ja marjoja. 😀 Olin mä sen verran panostanut, että ostin Caffista juuri jauhettua kahvia jota nautittiin aamiaisen yhteydessä.

kuva 3

Heti aamusta mentiin sukuloimaan Herra A:n vanhemmille ja siellä vietettiinkin muutama tunti jouluisissa tunnelmissa. Sukuloinnin jälkeen mentiin tekemään jouluaaton treenit salille. Yllätykseksi salilla oli porukkaa ihan samalla tavalla kuin olisi ollut mikä tahansa päivä. Kai se vaan on niin, että ne ketkä urheilee niin ne urheilee päivästä riippumatta. Samalla tavalla kuin mekin. Jos treenit pitää tehdä niin se on ihan sama onko mikä pyhäpäivä.

Itse treenasin olkapäitä ja ojentajia. Ennen treeniä olin taas katsonut valmentajan oman olkapääjumppavideon taas muistutuksena siitä miten ne treenit tulee vetää. Hyvinhän se menikin. Ojentajat sain vedettyä niin loppuun, että viimeisellä sarjalla ei tarvinnut ylätaljassa edes painoja ja silti en saanut enää puhtaasti tehtyä. 😀

kuva 4

kuva 3

Jouluaaton ilta vietettiin sitten äidilläni jossa oli myös illallinen tarjolla. Äiti oli minulle tehnyt lihapullia, jotka on lapsuudesta asti kuulunut mun ”jouluruokaan”. Söin siis lihapullia, salaattia ja perunaa. 🙂 Ruuan jälkeen maistui myös muutama konvehti. Mitään ylensyömistä ei omalla kohdalla tapahtanut.

Äidin luona jaettiin kuusen alla odottavat lahjat ja sain kyllä taas tosi ihania lahjoja. Sain mm. Herra A:lta lippiksen, Varis Tyttö -kirjan. Äidiltä sain mm. korvakoruja, pussilakanat, paistinpannun ja hieman käteistä jolla voin ostaa uusia salivermeitä. 🙂 Ystävältäni sain proteiinipatukoita ja kaksi hajuvettä. Aivan mahtavia lahjoja! Kiitos kaikille! <3

kuva 2

kuva 1

Illalla mentiin aika ajoissa jo kotiin, koska meidän piti pakata. Lähdettiin nyt joulupäivänä sukuloimaan Joensuuhun. Mulla Joensuussa asuu kummatkin mummot ja ukit sekä hyvän ystäväni vanhemmat. Ollaan aina Joensuussa yötä ystäväni vanhempien luona. Itse aina koen, että menen mun kakkoskotiin. 🙂 Odotan innolla sukulaisteni tapaamista, mutta myös ihania hetkiä ystäväni kanssa. Tästä on tullut jo vuosien mittaa perinne, että vietetään ns. oma joulu aina jouluaaton jälkeen.

Käytiin myös vetämässä ennen junamatkaa herra A:n kanssa treenit. Mulla oli vuorossa jalat. Treeni meni taas kerran hyvin. Nyt kun hiilaria syötetään tähän koneeseen niin huomaa, että treenitehot ovat aivan toista luokkaa.

kuva 5

kuva 3

kuva 4

kuva 2

Oon nyt innossani ottanut treeneistä videokuvaa. En nyt ala mitään Vblogia ainakaan vielä sen enempää pitämään, mutta ajattelin vaihtelun vuoksi tulevaisuudessa myös postata jotain ihan lyhyitä treenipätkiä myös tänne blogin puolelle. Kuvanlaatu on kyllä heikko, koska ainakin tässä vaiheessa nämä napsitaan ihan vain kännykällä. Saa nähdä miten paljon innostun niin jos ihan kunnon pelit ja vehkeetkin tulee vielä joskus hommattua. 🙂

Sellainen huomio vaan videoista, että ne ei ole lavastettuja tilanteita vaan ihka oikeita tilannepätkiä ja esim. muutamassa pätkässä tallennus lähti käyntiin siinä vaiheessa kun oli jo sarjat vedetty täyteen ja itse väännän muutaman ns. ”pakkotoiston” eli niissä pätkissä toistot eivät ole puhtaita ja tekniikkakin kärsii.

Treeneissä yritän aina, että ne toistot mitä pitää tehdä tulee mahd. puhtaasti ja hallitusti mutta sitten teen aina väkisin muutaman extratoiston niin pitkään ettei enää painot vaan nouse. Esimerkiksi vipareissa ihan viimeiset toistot on vaan heijauksia sivulle joku 10 cm kun ei enää vaan kädet nouse. Olen katsonut, että näin san parhaiten kulutettua lihaksen ihan loppuun.

Videot löytyy vielä tässä vaiheessa Instagrammista: @johannavaris

Ihanaa joulunaikaa kaikille!

Joulu

Kuva: Vesa Marjanen. Meikki/Hiukset: Pia Rasmussen

4 kommenttia

 1. NinniA kirjoitti:

  Missä muodossa syöt nuo valkuaiset aamulla? Puuron seassa vai erikseen? Käytätkö sitä purkitettua valkuaista vai venkslailet kokonaisista munista?

  Entä paljonko sulla menee tässä kohti kaurahiutaleita aamupuurossa? Itsellä nyt 60 g ja ei tunnu riittävän 😉

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka,

   paistan aina valkuaiset pannulla oienen oliiviöljytilkan kanssa. Ostan aina vain kananmunia ja erottelen valkuaiset keltuaisista. 🙂

   Tällä hetkellä syön kaurapuuroa noin. 50 g aamuisin. 🙂 Mulle tällä hetkellä riittää hvyin. 😀 Mutta nälkä kasvaa syödessä. 😀

   Kiitos kun kommentoit. :))

   Yt,
   Johanna

 2. testing kirjoitti:

  testaan tuleeko mun kommentti tähänkään blogiin läpi…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *