Hae
Johanna Tolppola

Vähäkalorinen Omena-kanelikaurapaistos

Nyt kun oon päässyt tähän kokkaamisen makuun niin jaan teille vielä yhden ihanan reseptin.

Omena-kanelikaurapaistos Resepti 

 • 4 kpl Omenaa
 • 1,5 dl Kaurahiutaleita
 • 4 rkl Kanelia
 • 3 rkl Makeutusjauhetta
 • 2 tl Vanilijasokeria
 • 1 dl vettä
 • 1 rkl Oliiviöljyä

Oliiviöljyllä voitelin piiraspellin. Kuorin kaikki omenat ja viipaloin ne, jonka jälkeen laitoin ne kulhoon. Toisessa kulhossa sekoitin keskenään kaurahiutaleet, kanelin, makeutusjauheen ja veden. Sitten kaadoin ainekset kulhoon, jossa viipaloidut omenat oli ja käsin vaan sekoitin kaikki keskenään huolellisesti. Tämän jälkeen asettelin kaikki pellille. Ennen uuniin laittamista laitoin vielä pienen ripauksen vettä omena-kanelikauraseoksen päälle ja ripottelin vähän kanelia sekä vanilijasokeria päälle. Paistos oli uunissa n. 20 minuuttia 200 asteessa.

Itse söin paistosta maitorahkan kanssa eli laitoin maitorahkan lautaselle ja sinne sekoitin n. 3 ruokalusikallista tätä paistosta. Oli todella hyvää! Paistos toimii myös ihan yksinäänkin, mutta itse kaipasin jotain minkä kanssa sitä voisi syödä. Sain myös hyvän vinkin IG:ssä tiimiläiseltä että tämä voisi toimia myös vanilija puddingin kanssa. 🙂

Nyt vaan testailemaan! 🙂

kuva 4

kuva 1

kuva 2

kuva 3

 

2 kommenttia

 1. Aino kirjoitti:

  Mää olen tehnyt kans tollasta,täyteläisyyttä hakiessani joskus lorauttanut pohjalle vähän maitoa, öljyä en ole käyttänyt. Parasta on kuitenki ollut ihan vain uuniomena, eli omenaa siivutetuna ja kanelia siivujen väliin. uunissa semmonen puoli tuntia ja rahkan kanssa tai pelkästään nassuun 🙂

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka,

   Oi toi maidon lisääminen kuulostaa hyvältä. 🙂 Pitää testata tuota uuniomenaa. Kiitos vinkistä!

   Yt,
   Johanna 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *