Hae
Johanna Tolppola

Proteiinilettu Resepti

Moni blogilukijani onkin varmasti jo tietoinen etten kauheasti panosta ruokiini, mutta nyt päätin yrittää tehdä proteiinilettuja ja oli suuri yllätys, että kerrankin onnistuin tässä! Niistä tuli tosi hyviä!!

Tässä siis teillekkin resepti:

Proteiiniletut

 • 3 kananmunan valkuaista
 • 1 kokonainen kananmuna
 • 200 g maitorahkaa
 • 0,25-0,5 dl jauhosekoitusta, tai tilalla kaurahiutaleita
 • ripaus suolaa
 • 2 lusikallista makeutusjauhetta (oman maun mukaan)

Vaahdotin ensimmäisenä valkuaiset ihan kunnon vaahdoksi. Sekoitin kaikki muut aineet toisessa kulhossa käsin. Tämän jälkeen sekoitin vähän aina kerrallaan valkuaisvaahdon ja muut aineisosat keskenään. Paistoin pannulla oliiviöljyssä.

Söin nämä marjojen kanssa. Asettelin marjoja aina letun keskelle ja käärin letun rullalle. Oli ihan taivaallisen hyvää. Itse tykkään aika simppeleistä makuyhdistelmistä, mutta taikinaan voi sekoittaa vaikka kanelia, vanilijaa ja täytteeksi voi laittaa vaikkapa banaania. Itselle toimii parhaiten nämä ihan ”perus” proteiiniletut.

Ei näitä nyt viitsi joka päivä syödä, mutta hyvä herkku jota voi syödä silloin tällöin. 🙂 Jos reseptin tekisi ilman jauhoja niin silloinhan näitä voisikin vetää päivittäin vaikka aamupalalla.

 

kuva 2

kuva 1

kuva 3

 

6 kommenttia

 1. Jenna kirjoitti:

  Sun koulussa ei opetettu yhdyssanojen tai sitä, että vain otsikon ensimmäinen sana kirjoitetaan isolla? Monilla teillä fitnesstyypeillä tuntuu olevan kirjoitustaidot ja kielioppisäännöt tosi hukassa.

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka Jenna,

   Myönnän että kirjoitusvirheitä omassa teksteissä on ja paljon. Varsinkin juuri noissa yhdyssanoissa. Minulla on todettu lukihäiriö ja se vaikuttaa paljon kirjoituksiini. Myös oma laiskuus oikoluvussa on yksi syy. 😀 Onneksi kumminkin asiat välittyvät varmasti kirjoitusvirheistä huolimatta. 🙂

   Yt,
   Johanna

 2. Anna kirjoitti:

  Eipä Jenna sinunkaan kieliopissa kehumista ole 😀

 3. Essi kirjoitti:

  Kirjotusvirheethän kulkee ihan tutkimuksienkin mukaan fitneksen kanssa käsikkäin. Äly hoi! Paistaa fitnesskatkeruus kovaa läpi.

 4. Tempsu kirjoitti:

  Vaikka virheitä olikin ni ei se kieli niitä huomannu 😛 Kiitoksia resepteistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *