Hae
Johanna Tolppola

Kisasuunnitelmien Muutos

Nyt sitten meni tän tytön suunnitelmat ihan uusiksi.

Tampereen kisojen jälkeen olin asennoitunut siihen, että tulen kisaamaan keväällä uudelleen. Olin saanut hyvät palautteet ja ajattelin, että nyt vaan kiristellään niin keväällä lavakunto olisi huomattavasti parempi. En ollut vielä istunut alas valmentajani kanssa, mutta uhosin kyllä hänellekkin, että Varis nousee keväällä taas lauteille.

Noh.. Nyt sitten menin eilen Tampereelle tapaamaan valmennustiimiä. Paikalla oli päävalmentajani Jari (Jari ”Bull” Mentula) sekä Harri (Harri Forsberg).

Heti aluksi katsottiin kunto. Tuskailin, että kisapainoon on tullut nyt n. 5 kg lisää mutta Jari totsei, että se paino mikä mulla on ollut kisoissa ei missään nimessä ole sellainen mihin voi mitään verrata eli se paino mikä mulla on ollut ennen kisoja on se mihin voidaan verrata. Mun paino ennen kisaviikkoa oli 59 kg eli siihen katsottuna mulla on tullut painoa 3 kg lisää. Painan siis tällä hetkellä 62 kg (oon 168 cm pitkä).

Kuntotsekin jälkeen istuttiin alas ja siinä sitten juteltiinkin aikamoinen tovi. Molemmat valmentajat olivat sitä mieltä, että nousen lavalle vasta syksyllä 2015 enkä jo keväällä. He kyllä sanoivat, että tietävät sen että haluaisin jo keväällä mennä uudelleen kisaamaan, mutta he eivät sitä voi suositella. Syitä tähän kisasuunnitelman muutokseen oli monia ja todella hyvin perusteltuja. Ei tulisi mieleenkään lähteä niitä haastamaan.

Valmentaja sanoi, että rakenne lajiin on tosi hyvä (sen todisti jo Tampereen kisojen sijoitus, vaikka kunto ei ollut samaa luokkaa muiden tyttöjen kanssa) ja yläkroppa on myös hyvä, mutta nyt vaan sitä kireyttä ja lihasta alakertaan.

Eli ensimmäinen syy tähän muutokseen oli se, että tarvitsen lisää lihasta pakaraan ja jalkoihin. Yläkroppa on mulla jo hyvä ja sitä ei tarvitse samalla tavalla enää rakentaa, mutta alakertaa pitää saada rakennettua. Ja kun lihasta pitää saada lisää, niin siihen ei muutaman kuukauden lihastalkoot riitä. Jos kisaisin keväällä niin diietti alkaisi jo tyyliin muutaman kuukauden päästä ja ei tässä ajassa saatais tarvittavaa muutosta aikaan.

Toinen syy tähän ajankohdan muutokseen oli myös se, että mun täytyy olla seuraavan kerran lavalle nousessani kireämpi. Nyt mulla on niin suuri painonpudotus takana tässä muutamassa vuodessa (kisadietillä n. 15 kg ja yhteensä koko ajalta 23 kg), että mun kroppa ei ole vain yksinkertaisesti kerennyt palautua. Se että saadaan lavalle oikeasti huomattavasti parempi paketti vaatii sen, että kroppa annetaan palautua, kiinteytyä ja saadaan lisää sitä lihasta joka myös edesauttaa sitten uutta kisadiettiä ja rasvan palamista.

Valmentajat sanoivatkin, että haluanko olla lavalla vain laiha tyttö vai haluanko oikeasti viedä sinne lavalle ihan eri paketin. Vastausta tähän kysymykseen mun ei tarvinnut miettiä kahdesti. Sanoin, että mä haluan viedä sinne lavalle sellaisen paketin, että ihmiset voi todeta, että tää tyttö on oikeasti muuttunut sitten viimekisojen ja paljon.

Lopuksi suunniteltiin (tai siis muut suunnitteli ja mä kommentoin. :D) mun uus ruokavalio. Jari painotti, että mun täytyy muistaa, että käytännössähän mä olen koko ajan diietillä vaikka kaloreita tulisikin enemmän. Eli samalla tavalla mennään kuin edellinenkin 12 kuukautta. Kaikki ruokavaa’an kautta suuhun. Sain selvät sävelet, että mun täytyy tarkkailla mun painoa, koska kun pudotettuja kiloja on näin paljon niin ne voi todella helposti tulla takasin ja sitähän me ei haluta. Eli maksimissaan mun paino saisi nousta vielä muutaman kilon. Paino ei myöskään saa laskea, koska lihastahan ei voi rakentaa jos paino putoaa. Eli painoa seuraillaan ja ruokavalioon ja treeneihin tehdään muutoksia sitä mukaa miten kroppa reagoi.

Oon todella tyytyväinen tähän uuteen ruokavalion. Mulla jatkettiin nyt kalorivaihteluita ja hiilareita lisätään maltillisesti tietyn väliajoin ja samalla aerobista vähennetään. Nyt vielä kumminkin käyn aamulenkillä 4 kertaa viikossa. Sain ruokavalioon paljon eri vaihtoehtoja mitä voin vaihdella eri ruoka-aineiden kesken ja joka ikinen asia mitä ruokavaliossa nyt on ovat sellaista mistä tykkään ja paljon! Nam!!

Moni varmasti miettii, mitä itse oon mieltä tästä kisa-ajankohdan muutoksesta. Toki ensi reaktio oli vähän että ”Höh”, mutta sitten kun kuulin perustelut niin kaikki kävi järkeen. En missään nimessä halua mennä lavalle jos kuntoa ei voi sinne parantaa kuin vain vähän. Itse haluan tietenkin niin ison muutoksen kun vain on mahdollista. Tottakai se tietää, että joudun nyt painamaan ihan hemmetin kovaa duunia sen eteen, että lavalle nousee sitten taas asteen verran parempi Varis, mutta motivaatiota kyllä riittää! 🙂

Oon myös todella kiitollinen, että mun valmentajat puhuu mulle suoraan. Ihan hyvinhän he oisivat voineet olla, että juuh mee vaan kisaamaan keväällä mutta se ei kuulu Fitfarmin valmennustyyliin. He oikeasti ajattelevat mun parasta, mun terveyttä ja sitä että koko ajan pitää kehittyä. Niin kuin he mulle eilen sanoivat ”niin pitkään kun teen mitä käsketään he ovat musta vastuussa” . Jos päätän tehdä vastoin heidän käskyään/suositustaan niin vastuu siirtyy mulle. Oon kyllä todella onnellinen, että kisaan juuri tässtä tiimissä. 🙂 

Eli Syksy 2015 Täältä tullaan!

kuva

 

 

11 kommenttia

 1. Erica kirjoitti:

  Mahtavaa Johanna!

 2. Erica kirjoitti:

  Mahtavaa Johanna!

 3. Erica kirjoitti:

  Mahtavaa Johanna!

 4. Erica kirjoitti:

  Mahtavaa Johanna! Mullakin tuli ensin ajatus -> HÖH! Mutta kun luin tekstin loppuun niin uskon, että päätös on varmasti oikea! Ja juuri noista syistä myös itse päätin valmentajan kanssa viime keväänä, etten kisaakaan syksyllä 2014 vaan vasta keväällä 2015. Alkuun vähän harmitti, mutta aika pian tajusin että päätös oli täysin oikea.

  • johannavaris kirjoitti:

   Kiitos Erica!

   Kyllä mäkin oon nyt sitä mieltä, että varmasti oikea päätös ja nyt on aikaa kehittyä niin fyysisesti kuin henkisestikin. 🙂 Yritän nyt olla stressaamatta samalla tavalla kuin edellisenä kisakautena ja vain nauttia koko matkasta täysin sydämmin! Oon sitten kannustamassa teitä muita ihania ja upeita naisia ensi keväänä! <3

   Yt,
   Johanna

 5. Erica kirjoitti:

  Tuut varmasti olemaan upea ensi syksynä!

 6. Viivi kirjoitti:

  Varmasti fiksu ja hyvä päätös! 🙂 Tsemppiä treeneihin!

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka Viivi,

   Juuh näin itsekkin uskon. 🙂 Kiitos paljon ja tsemppiä myös sulle omaan projektiin! 🙂

   Yt,
   Johanna

 7. Kia kirjoitti:

  Mun mielestäni toi on urheilijamaista käytöstä ja asennetta; antaa kropalle aikaa palautua ja kehittyä! Varmasti olisit saanut hieman paremman paketin lavalle keväällä, mutta saat PALJON paremman Johannan lavalle syksyllä 🙂 Tsemppiä jatkoon!

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka Kia,

   Kiva että kommentoit!

   Kiitos paljon. Näin itsekkin uskon, että syksy on itselle se oikea aika nousta sinne lavalle ja silloin saadaan varmasti juuri paljon parempi Johanna sinne lavalle. 🙂 Nyt vaan kovaa treeniä ja kehittymistä. 🙂

   Ihanaa syksyn jatkoa! 🙂

   Yt,
   Johanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *