Hae
Johanna Tolppola

Tampereen NFE-Karsinnat

Teen taas päivityksen ns. väärinpäin eli kerron tässä nyt kisaviikonlopusta ja kirjoitan erikseen toisen kisaviikon valmistautumiset.

Perjantaina levitettiin taas neiti A:n kanssa protanat heti aamusta. Menin aamupäiväksi vielä kotiin ja klo 14 lähdettiin ajamaan kohti Tamperetta. Meillä oli varattu huone Sokos Hotelli Ilveksestä.

Tampereella mentiin suoraan hotellille ja vietiin tavarat huoneeseen, jonka jälkeen mentiin heti kilpailijarekisteröintiin joka oli onneksemme samassa hotellissa. Rekisteröintipaikalla meidät mitattiin ja saatiin kilpailijakortit sekä infot ja samalla hyväksytimme bikinit ja kengät.

Tämän jälkeen levitimme toisen protana kerroksen hotellilla ja odottelimme että se kuivaa. Illalla menimme käymään vielä Fitfarmin toimistolla väritsekissä jossa tapasimme valmentajamme ja muita tíimiin kuuluvia valmentajia.

Väritsekin jälkeen palasimme hotellille ja harjoittelimme vielä asentoja ja tsemppasimme toisiamme tulevaan. Tai oikeastaan neiti A tsemppasi enemmänkin mua. 😀

Kisapäivä

Lauantaina herättiin jo ajoissa ja heti alkuun kuuntelimme motivaatio/rentoutus-nauhan. Psyykkasin itseni tällä tulevaan kisaan ja koin sen kyllä todella hyödylliseksi. Tämän jälkeen menimme happihyppelylle. Eli kävelimme vain rauhassa ulkona ja itse oikein vedin raitista ilmaa keuhkot täyteen ja asennoiduin tulevaan päivään positiivisesti.

Tämän jälkeen oli aamupalan vuoro ja sitten rupesimmekin jo levittämään JanTanaa toisillemme. Meikkaajamme saapui jo klo 9 ja hän meikkasi meidät molemmat. Meikistä tehtiin hieman kevyemmät ja raikkaammat kuin viimeksi ja olin taas kyllä todella tyytyväinen meikkiin. Iso kiitos vaan Hanna Prinkkilälle.  🙂

Meikin jälkeen levitimme vielä toisen kerroksen JanTanaa ja sitten itse rupesin laittamaan hiuksiani. Halusin tällä kertaa täysin erilaisen lookin, joten kiharsin vain hieman latvoja. Tukka oli kyllä kisoissa jo hieman lässähtänyt mutta sille ei enää siellä voinut mitään. 😀

Kun mietin, että mitä tein toisin nyt kuin Jyväskylän kisavalmistautumisessa niin vastaus on että oikeastaan ihan kaiken. En vastannut puhelimeen koko päivän aikana, koska halusin vain keskittyä ja olla rauhassa. Makoilin sängyllä joka ikisen hetken kun vain oli mahdollista. Jyväskylässä seisoin miltei koko päivän ja juttelin kavereiden kanssa ja päivä oli muutenkin Jyväskylässä paljon hektisempi kuin Tampereella. Kaikki saatiin tehtyä rauhassa ilman kiirettä, sähellystä ja täysin rentoutuneena.

Kun oltiin valmiita niin lähdettiin kohti Tamperetaloa. Tamperetalon edessä näin sattumalta herra A:n, neiti H:n ja hänen äitinsä ja siskonsa jotka olivat tulleet kannustamaan minua. Sain pikatsemppauksen siinä ja sitten meninkin jo takahuoneeseen.

Takahuoneessa sama juttu. Eli tein kaiken ihan eri tavalla kuin viimeksi. Söin riisikakut heti kun pääsin kisapaikalle. Makoilin rauhassa hetken ja kuuntelin mun hyvän mielen biisin, joka oli Jujun Hullu. Kerkesin kisapaikalla tällä kertaa myös pumpailla lihaksia oikein kunnolla. Fitfarmin huoltotiimi oli taas aivan loistava. Itse ei tarvinnut tehdä yhtään mitään. Sieltä tuli kisanumerot, öljyäjät ja bikineiden liimaajat. Jopa mun kengät puettiin mulle jalkoihin ja he huolehtivat että muistan juoda vettä ennen kuin menen lavalle. Kun jonotin lavalle niin vielä siinäkin vaiheessa meidän ihana poseerausvalmentaja Sirpa tuli pöyhimään mun tukkaa. <3

Kun jonotin vuoroa lavalle ja katselin ympärilleni ja tuijotin muita tyttöjä niin ensimmäinen ajatus oli, että ei hitto mä niin tulen olemaan sijoitukseltani viimeinen. Sokeakin huomaa, että olen kymmenen kertaa pehmeämpi kuin kukaan muu näistä tytöistä. Psyykkasin itseni, että nyt haetaan sitten sitä lavakokemusta ja että olen jo nyt tullut niin pitkän matkan että ihan sama että nyt vaan nautin tästä ja kannan itseni ylpeydellä. Kun meidät huudettiin sisään otin sen asenteen, että tässä mä oon ja hitto mä nautin tästä. Ja niin mä tein. Nautin joka ikisestä sekunnista siellä lavalla. Vaikka mua jännitti niin silti mä todella tykkäsin olla siellä. Se fiilis kun ihmiset huutaa ja kuulin kuinka mun ystävät, herra A ja jopa valmentaja huuti mun nimeä. Mulle tuli todella hyvä fiilis ja olin niin kiitollinen, että sain olla siellä kaikkien niiden muiden upeiden naisten rinnalla.

Kun meidät oli esitelty niin otimme siis lineupin ja kaikki käännökset siellä lavan takaosassa. Tämän jälkeen meidät otettiin viiden vertailuihin jossa taas otettiin kaikki käännökset. Olin 110 % varma ettei mua kutsuta enää vertailuun tai jos kutsutaan niin vasta ihan viimeiseen. Voitte siis vain kuvitella mikä fiilis mulle tuli kun kuulin numeroni kutsuttavan toiseen vertailuun. Heti ekana mietin että ei hitto onko ne mokannut ja vahingossa sanovat väärän numeron. 😀 No menin silti tottakai lavan eteen ja otin kaikki asennot kuten vertailuun kuuluu. Kun viimeinen vertailu oli ohi niin meidät laitettiin taas numerojärjestykseen joka on aina kaikista vaikein koko kisassa. 😀 Tämän jälkeen poistuttiin lavalta. Tiesin heti, että en tule pääsemään finaaliin. Olin tässäkin vaiheessa vielä aika varma että tulen olemaan viimeinen vaikka olinkin päässyt tokaan vertailuun. Siitä huolimatta mun fiilis oli sama kuin oisin voittanut. Mulle se toiseen vertailuun pääseminen oli niin iso juttu että olin aidosti tyytyväinen ja onnellinen. Tiesin tehneeni parhaani. Jyväskylässä tuntui, että homma loppui ennen kuin se kerkesi edes alkamaankaan ja nyt pääsin antamaan kaikkeni. Soitin saman tien äidille ja äitikin oli todella onnellinen mun puolesta. Samoin mun ystävät ja herra A ja isi. Se tunne oli ihana.

Kisojen jälkeen lähdettiin ajamaan kohti Helsinkiä ja mentiin Herra A:n ja neiti H:n kanssa suoraan syömään Santa Fe:hen.  Matkalla pysähdyttiin huoltoasemalle ja siellä kassalla oli samaan aikaan yksi kisojen henkilökuntaan kuuluva henkilö ja hän sanoi, että olin näyttänyt kauniilta lavalla ja poseerausasennot olivat olleet hyvät ja tulleet luonnollisesti. Tämä vain nostatti jo valmiiksi ihan mieletöntä fiilistä. En muista milloin viimeksi olisin ollut noin onnellinen.

Sunnuntaina nukuin niin pitkään kuin nukutti ja yhdentoista maissa katselin kännykkää ja ihmettelin että äiti oli laittanut viestiä ja yrittänyt soittaa. Soitin hänelle saman tien ja hän sanoi että tulokset kisoista oli tulleet ja olin sijoittunut seitsemänneksi! SEITSEMÄNNEKSI! Olin ihan varma,että äiti katsoi tuloksia väärin ja meninkin aika nopsaa itse tarkistamaan ja kun näin tulokset olin uin halolla päähän lyöty. Seitsemäs. Minä, seitsemäs. Minä, joka putosi viikko sitten eliminaatikierroksella. Minä, joka oli kymmenen kertaa pehmeämpi kuin muut tytöt. Minä, jonka vaaka on joskus näyttänyt 85 kiloa. Mulla ihan samantien kostui silmät ja onnen kyyneleet tuli silmiin. Jos aikaisempi fiilis oli mahtava niin tämä uutinen sai mut tuntemaan jotain sellaista mitä en ole ikinä tuntenut. Ensi kertaa elämässäni olin ylpeä itsestäni ja saavutuksistani. Vaikka en pokaalia saanut niin seitsemäs sija merkitsi mulle todella paljon. Oma tavoite oli koko ajan olla siellä kuuden parhaan joukossa, mutta tämä sijoitus merkitsi mulle ihan yhtä paljon.

Sunnuntaina aamu alkoi siis erinomaisesti. Söin kotona ”hotelliaamiaisen” ja käytiin päivällä Herra A:n kanssa sukuloimassa kakkukahvilla; ”melkein pokaali -kahvit”. 😀 Iltapäivällä näin vielä isiäkin ja illalla ystävä tuli yöksi ja toi mulle kukkia ja keksejä. 😀 Illalla tehtiin myös tortilloja. Nam!

Kiitos!

Haluan kiittää tästä matkasta mun perhettä, ystäviä ja yhteistyökumppaneita ja suurin kiitos kuuluu tietenkin mun valmentajalle ja omalle tiimille.

Kiitos Jarille (Jari ”Bull” Mentula) olet ollut loistava valmentaja! Oot ollut todella tsemppaava, aito ja rehellinen mutta silti samalla todella tiukka. Juuri sellainen mitä itse valmentajalta etsin. Kiitos, että oot uskonut muhun ja jaksanut mun panikointeja! Yhteinen matkamme todellakin vielä jatkuu!!

Kiitos myös koko Fitfarmin tiimille. Etenkin Mikolle, joka on treenannut mua viimeiset kaksi vuotta miltei joka viikko! Et todellakaan ole päästänyt mua helpolla ja jaksanut haastaa mut joka treenissä. Sun ansiosta olen ylittänyt itseni todella monta kertaa ja oppinut miten oikeasti treenataan!

Kiitos myös Sirpalle kannustavista sanoista, poseeraustunneista ja positiivisesta asenteesta joka tarttuu! 🙂

Kiitos Antti, että oot kestänyt mua kun oon ollut välillä äkäinen, väsynyt ja muuten vaan todella kiireinen! Kiitos siitä että oot jaksanut tukea mua, uskonut muhun ja tsempannut mua ihan alusta alkaen.

Kiitos äiti ja iskä että ootte olleet mun tukena koko ajan ja sponsoroineet ja kuskailleet tytärtänne! Ilman tukeanne en olisi tässä. Rakastan teitä! <3

Kiitos kaikki ystävät jotka olette jaksaneet kuunnella viimeisen vuoden mun fitnesshömppäjuttuja. Kiitos, että olette pitäneet yhteyttä vaikka itse en ole ollut aktiivinen. Kiitos, että ette ole lähteneet pois mun elämästä. Kiitokset etenkin Heidille, Eevalle, Eliinalle, Maijalle ja Caritalle!

Haluan kiittää myös kaikkia muitakin ystäviä, tuttuja ja tuntemattomia ketkä olette olleet tsemppaamassa matkaani! Olen ollut häkeltynyt kuinka moni on seurannut projektia ja jaksanut laittaa mulle viestiä. Vilpittömästi kiitän teitä kaikkia! Kiitos myös kaikille tiimiläisille joista on ollut tukea! Fitfarmilla on ihan huikea ryhmähenki ja on ollut ihana tutustua teihin kaikkiin! Kiitos Anni, Taija, Emmi, Carita, Erica, Renata, Marianna ja Eva ja kaikki muut myös!

Kiitos Hyvinvointi Sulon Maria ja Annastiina ihan mahtavasta yhteistyöstä! Kiitos että olen saanut tutustua myös teihin ja olette tsempanneet kummatkin mua ihan mielettömästi tän vuoden aikana! <3

Kiitos Hairspot ja koko Hairspotin tiimi, että olette pitäneet huolta mun hiuksista ja teidän ansiosta mulla oli kaunis pitkä vaalea tukka myös kisoissa! Olen todella kiitollinen! 🙂

Kiitos New Organics laadukkaista lisäravinteista. Varsinkin Puhdas+ Capseista! Niistä on ollut suuri apu koko projektin ajan! Kaunis kiitos!

Kiitos Helsinki Kiroparktiikka, että olette hoitaneet mun selkää, jonka kanssa on ollut paljon ongelmia! Ilman teitä selkä olisi voinut mennä niin huonoksi, että lavalle nousu olisi saattanut jopa jäädä välistä!

Kiitos myös Hanna Prinkkilälle upeista kisameikeistä, Indie Hair & Beautylle RF-Hoidoista sekä MediSmile:lle valkoisesta hymystä! 🙂

 

10407957_10153099967471542_7773152240258197938_n

Tässä koko tän hetkinen matka. Huh! 4 vuotta siinä kesti. 🙂

kuva 1

Tälle vatsa näytti päivää ennen kisoja. 🙂

kuva 1n

kuva 3

kuva 2

Mä ja Neiti A Hotelli Ilveksessä.

kuva 2n

Kisameikki. Hanna Prinkkilän käsialaa. Pidin tästä tosi paljon!

kuva 4m

kuva 1v

kuva 2v

kuva 3v

kuva 4v

kuva 1m

800_4073

Kuva: Mike Siren / Pakkotoiston galleria

800_4102

Kuva: Mike Siren / Pakkotoiston galleria

m

Kuva: Mike Siren / Pakkotoiston galleria

Tampere karsinta 2014-876

Kuva: Bodylehti.fi / kuvagalleria

Tampere karsinta 2014-888

Kuva: Body.fi kuvagalleria

Tampere karsinta 2014-889

Kuva: Body.fi kuvagalleria

Tampere karsinta 2014-890

Kuva: Body.fi kuvagalleria

10468625_10152374141343097_8635790757629477186_n

Team Fitfarm

 

11 kommenttia

 1. pimpam kirjoitti:

  Pitäisikö otsikon olla Tampereen NFE-karsinnat? 🙂

 2. Erica kirjoitti:

  Johanna sä oot niin hieno ihminen joka todella on näyttänyt, että kaikki on mahdollista kun vain uskoo itseensä ja siihen mitä tekee. ❤️ Sä oot omalla tekemisellä motivoinut mua, niin paljon ja vaikka finaali paikkaa ei vielä tullutkaan olen varma että tuut todella pärjäämään lajissa. Mun mielestä sun lavasäteily oli jotain niin suurta vaikka en livenä päässytkään näkemään niin se säteily näkyi jo pelkistä kuvista. Jatka samaan malliin, niin kaikki on mahdollista. ❤️ Mitä susta vielä tuleekaan

  • johannavaris kirjoitti:

   Oi kiitos Erica ihanasta kommentista! <3 Oon ihan sanaton. 🙂

 3. milla kirjoitti:

  oot huikee, johanna ♡mullaki tuli ihan liikutus kun luin tän tekstin. olin kattoo tampereen kisoja ja näytit kyllä upealta lavalla :)!!

 4. Mimmaa kirjoitti:

  Mun silmään sun kisalookki oli paljon onnistuneempi nyt Tampereen karsinnoissa 🙂 Kiva, että karsinnoista jäi hyvä fiilis ja onnea myös 7. sijasta! Kiva päästä seuraamaan sun kehittymistä blogin kautta, tsemppiä tuleviin tavoitteisiin! Varmasti seuraavissa kisoissa on sitten entistä parempi paketti kasassa 🙂

 5. tytti kirjoitti:

  Onneksi olkoon täältäkin! Hieno saavutus! Tulevaisuudessa olisi mukavaa lukea myös jonkinlainen ”tilinpäätös” koko prosessista sekä taloudellisella että henkisellä puolella. Ainakin itseä ja varmasti montaa muutakin kisoja tulevaisuudessa harkitsevaa kiinnostaa minkälaisesta rahallisesta panostuksesta on kyse kun ns. ”kaikki pelit ja vehkeet” on otettu aloittelijalle käyttöön kisakunnon maksimoimiseksi. Fitnesshän on myös kasvava bisnes ja harrastuksena ilmeisen kallista puuhaa (?)

  Toisaalta erityisen hienoa sinun tapauksessasi on ollut huomata positiiviset asiat itsetunnon puolella prosessin edetessä, joten niistäkin olisi mukava lukea ”syvempää” itsereflektiota. Tarkoitan tällä siis minäkuvaa ja kehon suhdetta siihen. Kisaprosessi sinällään tuo varmasti mukavia elämyksiä, mutta kiinnostavaa on myös se minkälaisia eväitä fitness-elämämäntapa voi antaa pidemmällä tähtäimellä.

  • johannavaris kirjoitti:

   Kiitos paljon kommentista! Varmasti tulen tekemään lähi aikoina päivityksen myös tästä aiheesta. :))

   Yt,
   Johanna :))

 6. Emma kirjoitti:

  En voi sanoa kuin että WAU! Uskomaton muutos, ihan mieletöntä mihin oot pystyny! Itse aloitin kuukasi takaperin valmennuksen ptn kanssa ja tähän mennessä -4kg, tänään olin tosi epämotivoitunut ja hukassa, mutta kun näin ton kuvan niin sain ihan uutta motivaatiota, että tollainen on oikeasti mahdollista! Mulla ei mitkään kisat ole tavoitteena, intressit on muualla, mutta oma unelmakunto ja terveet elämäntavat sitä enemmänkin 🙂

  Itse en halua ottaa kantaa koko kisaamiseen kun en mikään alan asiantuntija ole, musta tärkeintä koko elämässä on että tekee just niitä asioita mitä itse haluaa. Itse olen niin onnellinen aina muiden puolesta, kun huomaan että ihmiset tekee aidosti niitä omia juttuja.

  Kiitos tästä motivoinnista, ja toivotan kaikkea hyvää omien tavotteidesi ja juttujesi toteuttamiseen! 🙂

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka,

   Kiitos paljon ihanasta kommentista! 🙂

   Onnea todella hyvästä alusta! Nyt vain kovalla tsempillä eteenpäin ja saavutat varmasti tavoitteesi! 🙂 Se on hienoa että nykyisin yhä useammalle merkitsee paljon terveelliset elämäntavat; puhdas ruoka ja liikunta. Olet aivan oikeassa siinä että elämässä tulee tehdä juuri niitä asioita mistä nauttii ja mikä tekee itselle hyvän olon. 🙂

   Kovasti tsemppiä omaan projektiisi ja kiitos vielä että kommentoit! 🙂

   Yt,
   Johanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *