Hae
Johanna Tolppola

Dietti Kebabin Resepti

Vakiolukijat varmasti muistavatkin, että en todellakaan ole mikään ruuan laitoin maisteri.

Sain sukulaiselta hyvän vinkin miten tehdä itse kebabia ja päätinkin muokata reseptiä hiukan ja kokeilla saisinko tehtyä dietti kebabia. Vastoin kaikkia odotuksiani onnistuin!! Maku oli suussa sulavan täydellistä! En tosin tiedä, että johtuiko hyvä maku siitä, että olen syönyt todella pelkistettyä ruokaa viimeisen vuoden. Laitoin kumminkin myös  herra A:nkin maistelemaan tätä ja hänkin tykkäsi siitä! Tämän takia haluankin jakaa koko reseptin teidän kaikkien kanssa!

JohanOnResepti; Dietti-Kebab

Ainekset:

– 1 800 g Naudan parempi jauheliha (10% rasvaa)

– 0,5 desiä rouhittua mustapippuria

– n. 40 g Aromisuolaa (katso sellainen aromisuola jossa ei ole sokeria ja suolaa on n. 40-50%)

– Ripaus paprikamaustetta

Mittaa ainesosat isoon kulhoon ja sekoita keskenään joko monitoimikoneella tai vatkaimella (yksi vatkain) mössöksi.

Aromisuolan määrä on nyt laskettu niin että omalla kohdallani yhteen annokseen tulee suolaa (ei siis armomisuolaa vaan suolan osuus aromisuolasta) 2-3 g / annos. Jos ei halua näin suolasta niin kannattaa laittaa hieman vähemmän kuin ohjeessa.

Kun jauheliha on sekoitettu ainesosien kanssa mössöksi niin levitä se leivinpaperille ja kääri rullaksi. Pyörittele rullaa vähän aikaa niin, että se tulee tasaiseksi. Aukaise leivinpaperi pellille ja kääri valmis jauhelihapötkö folioon tiukasti niin ettei pakettiin jää ilmaa. Käännä päät samalla tavalla kuin karkkipaperissa ettei folion sisään pääse ilmaa.

Paista jauheliha uunissa tasalämmöllä n. 5 tuntia 100 asteessa. Laita sen jälkeen jäähtymään jääkaappiin esim. yöksi. Seuraavana päivänä aukaise folio ja huuhdo jauhelihan päällä oleva rasva pois haalealla vedellä. Raasta valmiista jauhelihasta kebab-suikaleita juustohöylällä.

Tämä vaatii kärsivällisyyttä, mutta tämä oli miljoona kertaa parempaa mitä oisin voinut kuvitella itse saavani aikaan! Nam! Suosittelen kokeilemaan! Sekaanhan saa laitettua vaikka mitä muitakin mausteita. Siinä on vaan mielikuvitus rajana!

 

kuva

Herkkuateria!

kuvakk 

Näyttää aika oudolta mutta tästä mä vaan viipaloin juustohöylällä palasia.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *