Hae
Johanna Tolppola

Farewell And Fly Free (Vieraileva Kirjoittaja)

Kuten moni lukijani jo muistaakin, että uutena juttuna tuli se, että julkaisen aina välillä vierailevan kirjoittajan Neiti A:n kirjoituksia ja viimeksi hänet teille esittelin niin nyt on sitten aika ajankohtainen teksti häneltä teille luettavaksi. 🙂

Vierailevakirjoitus: Farewell And Fly Free

Mietin pitkään julkaisenko kirjoitusta tästä aiheesta, mutta koska tämä aihe riipaisee sydämen pohjalta ja sillä on niin suuri vaikutus arkeeni, päätin kirjoittaa teille hyppäämisestä.

20.4.2014 painui joka ikisen laskuvarjohyppääjän mieleen surun ja järkytyksen päivänä. Menetimme upean koneen ja vielä upeampia ystäviä. Sanat eivät riitä kuvailemaan menneiden viikkojen tunnelmia, jotka ovat vaihdelleet ikävästä syyllisyyden tunteisiin. Pääsiäisenä tapahtui jotain mitä kukaan ei olisi voinut osata odottaa; kyseessä oli puhdas onnettomuus. Tänään illalla sytytän jälleen kynttilät koneeseen jääneiden ystävieni muistoksi.

Pääsiäis viikonlopun tapahtuma oli jokavuotinen perinteinen kauden avaus tapahtuma, johon olen itsekin aina osallistunut. Tämä oli ensimmäinen vuosi moneen vuoteen kun päätin jättää tapahtuman välistä uuden lajini vuoksi. Olin talvella tehnyt päätöksen panostaa kaikkeni kisavalmennukseen ja treenaamiseen fitneksen parissa. Päätin pitää taukoa hyppäämisestä, ja jatkaa jälleen kisojen jälkeen. Tällä hetkellä kaikki on vielä fitneksen parissa niin uutta että aikaa harjoitteluun menee sen verran, ettei oma aika riitä panostamaan yhtä lailla molempiin lajeihin. Kentälle todennäköisesti eksyn jokatapauksessa tänäkin kesänä, mutta jalat pysyy maassa.

Pääsiäinen jälkeinen viikko kului melko haamuna. Päivät menevät nopeasti, arki jatkuu, mutta ajatus on muualla. Pidin kaksi viikkoa lepoa treeneistä. Kevään mukana tullut flunssa pakotti hölläämään; eikä henkinen lepo ole ollut pahasta sekään. Tällä viikolla olen jo treenannut normaalisti ohjeideni mukaan.

Taivaallinen laji vei mukanaan

Olen itse viettänyt lapsuuden lentokentillä. Joka kesä vietimme pitkiä päiviä ilmailun parissa. Jo silloin seurasin laskuvarjohyppääjiä jolloin haaveet taivaalle pääsystä ilman lentokonetta alkoivat. 17 vuotiaana kävin kurssin ja siitähän se oma hyppääminen sai alkunsa  Tätä lajia ei voi sanoin kuvailla, se on itse koettava.

Vapaapudotuksen tuoma vapauden tunne ja täysin arjesta irroittautuminen on jotain aivan mahtavaa. Laji on tuonut elämääni paljon iloa, hienoja kokemuksia, ja aivan upeita ihmisiä. Olen hypännyt Suomessa eri lentokentillä, ulkomailla sekä treenannut monta tuntia tuulitunnelisimulaattoreissa.

 Myöhemmin lajin parista löytyi oma joukkue ja kilpailu lajin parissa. Voi olla että kilpailu vielä joku päivä jatkuu uudella kokoonpanolla ja uusilla tavoitteilla. Tämä on laji jota usein joko pelkää, tai rakastaa.

Yhteisöllisyys hyppääjillä on yksi tärkeimmistä tekijöistä lajissa. Viimeisien viikkojen aikana olemme tukeneet toinen toisiamme, ja käsitelleet asiaa läpi yhdessä. Purskahdin kyyneliin eilisessä muistotilaisuudessa jo pelkästään siitä että sain nähdä kaikki rakkaat hyppääjät pitkästä aikaa. Olemme tunteneet jo niin monta vuotta, että koen näiden ihmisten olevan minulle enemmänkin perhettä. Meitä oli kokoontunut tilaisuuteen jopa noin 90, siihen päälle vielä sukulaiset ja omaiset.  Tämän nähneenä mietin itsekseni, kuinka hienoa olisi itsekin pystyä koskettamaan niin vahvasti ihmisiä. Kuinka tärkeää on uskaltaa olla oma itsensä ja elämään itsensä näköistä elämää sekä kannustamaan muita tekemään samoin.

 ”Elämä on ihanaa kun sen oikein oivaltaa”

 Elämä ilman riskejä

Pääsiäisen jälkeen olen painiskellut ajatusten kanssa elämästä, omista tavoitteista ja haaveista; siitä mitä olen nyt, ja mitä olen tähän päivään mennessä saavuttanut. Olen vältellyt juorulehtien lööpejä onnettomuudesta, sekä toisten surulla mässäilyä. Olen kuullut myös paljon kommenttia ihmisiltä siitä miten käsittämätöntä tuo harrastus on. Kommentteja siitä kuinka riskialtista ilmailu on, kuinka älytöntä on hypätä toimivasta koneesta, kuinka sitä ja kuinka tätä. Pitäisikö sitä sitten jäädä turvalliselle kotisohvalle makaamaan? Palasin miettimään omaa aloitustani ja ensimmäistä hyppyä. Miksi teen sitä mitä teen, vaikka siihen liittyy riskejä? Vastaus on yksinkertainen…. Koska se tekee minut onnelliseksi.

Mitä itse elämälläsi tekisit? Voitko katsoa itseäsi peiliin ja todeta, että elät juuri sellaista elämää mitä haluat ja mistä olet unelmoinut?

Haastan jokaisen miettimään mikä elämässä on tärkeää ja rakasta itsellensä ja läheisille. Miten elämää elää, mistä oikeesti haaveilee ja unelmoi ja tavoitteleeko niitä asioita. Saavuttaessaan niitä osaako nauttia vain hetken jäämättä liikaa mukavuusalueelle vaan uusia tavoitteita kohti. Kunnioittaako elämää ja luontoa, nillittääkö liian pienestä, välittääkö ja rakastaako sen osoittaen.

Itse voin vastata esittämääni kysymykseen että kyllä. Kyllä elän juuri sellaista elämää jota haluan, teen juuri niitä asioita jotka tekevät minut onnelliseksi. Koska olemme kaikki erilaisia emme voi mitenkään aina ymmärtää toinen toisiamme. Pääasia on se, että elämme itsellemme, emmekä kenellekään muulle. Kukaan ei ole minua ulos koneesta koskaan pakottanut, vaan se on oma valintani. Kukaan ei pakota minua mittaamaan ruokiani ja treenaamaan tietyn verran viikossa, vaan se on oma valintani. Jokaisen pitäisi tehdä juuri sitä, mikä tekee heistä onnellisia. Jokainen tekee itse omat valintansa niin työelämässään, kuten vapaa-ajallaan.

Omien unelmien eteen on osattava ottaa riskejä ja uskottava itseensä.

 Miten sinä käytät ajan joka sinulle on annettu?

Muistelen hyvällä rohkeita edesmenneitä ystäviäni ja nostan heille hattua. Meidän kaikkien aika on rajallista. Tärkeintä ei ole se kuinka paljon meillä on aikaa, vaan se kuinka me käytämme meille annetun ajan. Pidä lähelläsi ihmisiä jotka vilpittömästi haluavat olla ystäviäsi ja haluavat sinulle hyvää. Arvosta perhettäsi, ja arvosta itseäsi.  Itse olen aina sanonut että taivas ei ole rajana 😉

 Haluaisin loppuun vielä lainata ystäväni koskettavia sanoja:

 ”Driving to the sunset, with heart full of gratitude. The Sport that we love, skydiving may take your life, but it gives a reason to live your life at its fullest.”

 Unelmat on tarkoitettu toteutettaviksi…

  – Neiti A 

 

kuva2

kuva

kuva3

kuva4

kuva5

kuva 6

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *