Hae
Johanna Tolppola

Fiilikset Fitness Classicista!

 Viikko mennyt taas nopeasti ohi ja tuntuu, että viime viikkoon on mahtunut monta eri tunneskaalaa. Jotenkin on vaan niin paljon ajatuksia päässä, että en tiedä miten ne sais tänne hyvin purettua.

Aloitan ihan perusjutuista eli viime viikolla sain kaikki 5 aamuaerobista tehtyä ja salillakin kaikki kisadiettiin kuuluvat 5 treeniä. Torstaina treenasin taas pt:n kanssa Motivuksessa ja tehtiin yläkroppatreeniä. Ihan hullua menoa oli taas kerran, mutta samalla myös ihanaa! Torstaina kävin  pikakahvilla kaverin kanssa jota oli kyllä ihana nähdä, mutta olin todella väsynyt niin ei musta kyllä kauheasti seuraa ollut.

Lauantaina tein aamuaerobisen sekä salitreenin Martinlaakson Fitness24Sevenissä ja olihan se vähän outoa taas kerran, että olin eka siellä klo 10 ja toisen kerran jo klo 12.30. Oli kyllä tosi kiva kun poikaystäväkin lähti aamulenkille mukaan. Ystävän kanssa vedettiin yksi mun jalkatreeneistä ja sen verran kovaa treenattiin, että pari pirkkoa tuli jopa ihmettelemään mitäs se tollanen treenaaminen on. 😀 Siitä en tiedä tarkoittivatko he sitä hyvällä vai pahalla. 😀

Sunnuntaina kävin illalla tekemässä mun viikon vikan treenin joka ei mennyt kauhean hyvin. Ajatukset ei vaan pysynyt kasassa ja olisi varmaan ollut parempi jäädä kotiin.

Kisadietin suhteen tällä viikolla on ollut muutama huonompi päivä. Oon ollut Super väsynyt ja nälkäinen ja sen takia aika herkällä päällä. Torstaina olin jotenkin niin rikki, että istuin illalla vaan suihkussa ja mun ois tehnyt mieli itkeä mutta olin vaan niin väsynyt etten kyennyt ees siihen. Onneksi perjantain ja lauantain välisenä yönä sain nukkua 11 h ja lauantaina nukuin vielä päiväunet niin helpotti kyllä oloa. Nyt siis vasta kaksi viikkoa diettiä takana ja hemmetisti viikkoja edessä. Pudotus-saldo on -1,5 kg.

Perjantaina menin töiden jälkeen liimaamaan mun kaverin bikinit ja käyttämään häntä ilmoittautumisessa Fitness Classiciin Kulttuuritalolla. Paikan päälle sattui samaan aikaan useampikin tuttu ja kiva oli päästä fiilistelemään kisoja jo siinä vaiheessa. Lauantaina taas illalla käytin kaveria Solanassa rusketuksessa. Iski kyllä saman tien rusketuskateus!

Sunnuntaina heräsin klo 6 ja söin aamupalan ja laittauduin.  Kävin hakemassa kaverin klo 7.45 ja jatkettiin matkaa kisameikkiin. Kisameikistä mentiin suoraan taas Solanaan ja siellä viimeistetiin rusketus. Solanaan tuli myös kampaaja joka laittoi kaverin tukan kisakuntoon. Solanasta mentiin suoraan Kulttuuritalolle. Kaveri rientikin suoraan bäkkärille ja onneksi mun ei tarvinnut pitkään yksin olla kun omia tiimiläisiä käveli vastaan. Oltiin isommalla porukalla kannustamassa omia ystäviä ja tiimiläisiä. Mun ystävä kisas BodyFitneksessä lyhyessä sarjassa oli mun mielestä upea ilmestys! Kovan työn tyttö oli tehnyt ja loisti lavalla! Lyhyen sarjan taso oli omasta mielestäni jäätävän kova ja mielestäni koko kilpailun kovin taso olikin juuri tuossa lyhyessä sarjassa. Sijoituksia ei tällä kertaa hänelle lohjennut mutta jokainen on voittaja joka lavalle astuu!

Kun katsoin BodyFitneksen kilpailuja niin mulla tuli vaan kylmiä väreitä. Kaikki oli niin kauniita ja ihanan lihaksikkaita! Olin ihan fiiliksissäni! Mun oma vartaloihanne on bikinifitneksen ja bodyfitneksen välimaastosta.

No sitten olikin biksukilpailijoiden vuoro.. Rehellisesti sanottuna taso oli todella vaihteleva ja ne oikeasti kovat kyllä erottui heti. Silti manittakoon, että siis kaikki olivat kyllä upeita ja varmasti kovan työn tehneitä ja niin kuin aikaisemmin laitoin, että jokainen on kyllä voittaja joka tonne lavalle asti pääsee. Se vaatii hurjasti töitä ihan jokaiselta joka siellä on.

 

Kun lähdin katsomaan kisoja niin mulla oli tosi hyvä fiilis ja odotin biksukilpailijoita innolla. Ajattelin, että näiden kisojen jälkeen selviää tuomariston tämän vuoden linjaukset ja saisin omaan päähäni sen kuvan minkälaista kehoa tässä nyt rakennetaan tai paremminkin nyt tällä hetkellä dietataan ja itselle kaikki olisi jotenkin selvempää.

No valitettavasti jouduin kisojen jälkeen toteamaan, että näitä vastauksia en saanut. Fiilis oli kisojen jälkeen tyhjä, puulla päähän lyöty ja jopa surullinen. Yritin eilen koko illan purkaa tätä, että miksi musta tuntuu tältä ja vieläkään siihen en ole löytänyt suoraa vastausta.

Jos lähden purkamaan vaikka pituusryhmien sijoituksia niin lyhyessä sarjassa Johanna kyllä oli aivan upea ja kultapotti meni todellakin oikeaan osoitteeseen. Johannan vartalo ja lavasäteily oli ihan mieletön!

Pitkässä sarjassa kamppailu oli myös kovaa ja voiton vei Tua, jolla oli myös kaikki palaset kohdillaan. Tiesin jo heti ensimmäisessä lineupissa, että hän varmasti on finaalissa.

Keskimmäisessä sarjasta päälimmäisenä jäi mieleen Henriikka Klemetin sijoitus. Kun kuulutettiin että Henriikka sijoittuu neljänneksi niin koko sali hiljeni. Suurin osa yleisöstä olisi varmasti voinut vannoa Henkan menevän finaalin kautta EM-kisoihin, koska kunto oli huikea. Henkka oli selvästi tehnyt paljon töitä sitten edellisten kisojen jolloin hän kumminkin sijoittui EM-kisoissa ja nyt sitten ei päässyt edes kolmen parhaan joukkoon. Kaikki keskimmäisen sarjan finalistit oli kyllä upeita ja paikkansa finaalissa ansainneet, mutta tämä Henkan sijoitus jäi ainakin itselle vähän kaivelemaan.

Eilen kun mietin asiaa niin mulle jäi epäselväksi, että mikä on se tämän vuoden linjaus tuomaroinnissa. Koska kun muistelin voittajia niin kaikki voittajat erosivat toisistaan sen verran paljon etten pystynyt vetämään jotain tiettyä raamia bikini fitneksen voittajamateriaalille. Kaikki oli toki kauniita ja upea vartaloisia, mutta ei suoraan samasta muotista. Ajattelin jopa, että ehkäpä tässäkin liitossa ruvetaan menemään enemmän siihen, että jokaista kilpailijaa arvostellaan kokonaisuutena eikä suoraan havitellakaan enää tiettyä muottia jonka itse ainakin olen aikaisemmin tunnistanut ifbb:n kilpailuista. Eikä tämäkään missään nimessä ole mikään huono vaihtoehto, mutta jos tähän mennään niin se olisi hyvä tietenkin tietää. 🙂 Silti olen sitä mieltä että Ifbb on varmasti se liitto missä itse haluan kilpailla, siitä ei ole epäilystäkään mutta olisi vain mukava tietää mitä haetaan.

Mutta nyt kun nukuin tän ajatuksen kanssa yön yli ja otin nämä kolme voittajaa etuasennossa samaan riviin kuvina, niin kappas vaan kyllähän siellä se muotti ja linja rupeaakin hahmottumaan. Katsomosta tytöt näytti omasta katselukulmasta aivan erilaisilta ja nyt kun  katson heitä vierekkäin samasta kulmasta niin mulla syttyikin lamppu mun pään päällä. Oikeastaan nyt ihan huojennuin. Tätä kondista mun pitää tavoitella! Toki Henkan sijoitus edelleen harmittaa, mutta onhan tää voittajakin ihan mielettömän upea ilmestys! Sivuposessa Henkka on vahvempi mutta taas etuposessa on kyllä mun vaikea sanoa yhtään mitään. Molemmat sen verran upeita.

Eli yhteenvetona voin todeta, että eilen oli paniikki, tyhjyys ja jopa kaaos joka jatkui tähän aamuun mutta kaikki helpotti kun sain purettua tän tänne blogiin ja katsottua ajatuksella nuo kilpailujen kuvat läpi. Em-kisoihin Suomea lähtee edustamaan hyvä tiimi ja tsemppiä kaikille ketkä pääsee kokemaan kisahuuman myös ulkomailla! Olisi ihan mieletöntä jos itsekkin joskus pääsisi noin pitkälle!

Toki kisojen jälkeen iski taas oma paniikki, että mitä jos en pääse noin laihaksi? Mitä jos onkin liikaa  tai liian vähän lihaserottavuutta? Miten mä voin erottautua joukosta? Jne. Toki samoja ajatuksia on ollut mulla mielessä aikaisemminkin, projektin ihan alussa, mutta nyt jotenkin mun epävarmuus heräsi taas henkiin.  Mutta pakkohan tässä nyt on vaan tehdä itse sen minkä pystyy eli treenata hemmetin kovaa, noudattaa diettiä ja keskittyä vain siihen omaan tekemiseen ja katsoa mihin se riittää. Tottakai oma tavoite on kantaa pokaali kisoista kotiin, mutta se jää sitten nähtäväksi miten käy. Noita kuvia katsellessa motivaatiosta ei ole kyllä pulaa.

Onnea vielä kaikille viikonlopun voittajille ja nyt tarkoitan joka ikistä joka nousi lavalle viikonlopun aikana koska te kaikki olette voittajia kun olette sinne asti päässeet! <3

 

Bikini_Vertailu

Kuvassa on kaikkien pituussarjojen voittajat: Johanna, Emmi ja Tua! Yksittäiset kuvat: http://body.pictures.fi/kuvat/

 

henriikka

Kuvassa Henriikka joka sijoittui neljänneksi. Kuvat: http://body.pictures.fi/kuvat/

 

henriikka_ja_emmi

Kuvassa Emmi ja Henriikka. kuvat: http://body.pictures.fi/kuvat/

 

 anni_ja_ma

Kisakatsomossa Neiti A:n kanssa.

 

skandaali

Skandaali kävi heittämässä Salikissa kipaleen.

 

body

Bodyn lyhyessä sarjassa oli kova taso! Kuva: Bodylehti.fi

 

sali2

 

sali

 

sali3

Pt-treenin jälkeen piti katsoa että kasvaako ne lihakset vai ei. 😀  

 

 

 

 

 

 

 

 

5 kommenttia

 1. Minna kirjoitti:

  Tsemppiä sulle treeniin ja dieettiin!! Varmasti olet jo voittaja silloin, kun lavalle nouset, oli sijoitus mikä tahansa. On se kisoihin valmistautuminen vaan niin kova urakka, itse en uskoisi siihen ikinä pystyväni.

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka,

   Kiitos paljon tsempistä! Helppoa ei varmasti tule olemaan mutta päivä kerrallaan mennään ja pitää olla onnellinen että edes pääsee nousemaan lavalle. 🙂

   Yt,
   Johanna

 2. Pirkko kirjoitti:

  Ihan hyvällä tarkoitin, sellaista ähkimisen määrää ei vaan enään voinut sivuttaa 😀

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka,

   Hahah. Kiva kun kommentoit. 🙂 Juuh joskus sitä lähtee vähän enemmän ääntä kuin normaalisti ja saa jatkossakin sanoa kun menee hieman yli. 😀

   Yt,
   Johanna

 3. Pirkko kirjoitti:

  Ihan hyvällä kommentoin, sellaista ähkimisen määrää ei vain enään voinut sivuttaa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *