Hae
Johanna Tolppola

Loukkaantumisia ja Isoja Päätöksiä

Nyt on kirjoittelusta vierähtänyt taas muutama päivä ja ensimmäinen kisadiettiviikko on jo kohta takana. Nälkä on mutta ei sen suurempana kuin ennenkään. Eli niin vähän ruokaa vasta vähennettiin ettei se ole mua haitannut ollenkaan. Asennoituminen diettiin on ollut hyvä vaikka viime viikonloppu olikin vapaasyöntiä. Mielitekoja ei ole tällä viikolla ollut oikeastaan ollenkaan. 🙂

Maanantaina olin treenaamassa Satsissa ja tein yläkroppatreeniä joka meni kyllä hyvin perille. Uuteen ohjelmaan kuuluu paljon supersarjoja, niin olin kyllä ihan puhki treenin jälkeen.

Maanantaina kokkasin taas viikon ruuat. Oli kyllä taas sähellystä ku piti koko ajan kattoo paljon tuli mitäkin mihin ateriaan. No onneks sain ne kumminkin tehtyä niin ei ole koko viikkoon tarvinnut niitä enää miettiä.

Tiistai oli mulla välipäivä salista ja menin suoraan töistä Suloon. Mulla oli elämäni toinen brassi. Jännitti aika paljon koska ensimmäinen kerta ei siis ollut täysin kivutonta mutta olin niin helpottunut kun tällä kertaa se ei sattunut ollenkaan. Tottakai se tuntuu epämiellyttävältä mutta nyt voin sanoa että se oli lähes kivutonta. Huh mikä helpotus! Samalla otettiin kainalotkin. Kiitos Sulolle taas hyvästä työstä ja palvelusta! Sinne kun menee niin tuntuu kyllä aina niin tervetulleelta ja ihan samanlainen fiilis kuin menisi kaverin luokse kylään! <3

Keskiviikkoaamuna olin tekemässä mun ensimmäisen aamulenkin. Pikkasen kehtuutti lähteä! Huhhuh! Herra A nappasi musta kuvan sohvalla kun join aamukahvia ennen lenkkiä. Olin todella säälittävä näky. 😀 Menin tasan 45 minuuttia reipasta kävelyä ulkona. Tyhjensin mieleni ja vaan kävelin. En ajatellut töitä, koulua, treenejä.. yhtään mitään. Pelkästään kävelin. Se oli kyllä jotenkin ihan puhdistavaa olla hetken miettimättä mitään.

Keskiviikkona olin treenaamassa pt:n kanssa Kampin Motivuksessa. Treenattiin rintaa, ojentajia ja selkää. Mulla aikaisemmassa treeniohjelmassa on ollut vain yhdellä liikkeellä rintaa ja nyt tehtiin sitäkin supersarjana niin kyllä poltteli! Sain vinopenkkiä tehtyä 13,5 kg käsipainoilla ja pt sanoi että helposti ois mennyt kyllä 15 kg per käsikin. Jess!! Voimaa on siis tullut myös lisää. 🙂 Treeni meni tosi hyvin ja niin kuin aina olo oli mitä mahtavin tän jälkeen.

Treeneistä kiiruhdin ystävän luokse ja olin sopinut että menen ystävälle yökylään hänen uuteen asuntoonsa. Tavaraa oli mukana taas aivan liikaa ja liikkuminen paikasta toiseen oli tuskaa. Mukava oli olla kaverin luona yötä. En kyllä muista milloin viimeksi oisin ollut yökylässä kenenkään kaverin luona. 😀 Ystävä teki mulle rakennekynnet ja tarjoili väsyneelle treenaajalle ruuatkin valmiina sohvalle (mittasi ruokavaa’alla mun kurkutkin). 🙂

Torstaina aloitin aamun samalla tavalla. Menin ystävän luolta heti aamusta Elielin Satsiin tekemään aamulenkin juoksumatolle. Musta oli jotenkin helpompi tehdä se juoksumatolla koska sain hyvän tahdin ja samalla tavalla tyhjensi mieleni kuin edellisenä aamuna. Taas mentiin 45 minuuttia. Treenin jälkeen söin aamupalan Satsin pukkarissa.

Mulla oli koko viikon tuntunut pohkeet tois kipeiltä ja tiedän et ne on kipeenä viime sunnuntain pohjetreenistä joka meni todella hyvin perille kun tipahdin lattialle treenin jälkeen. Oikea pohje oli vaan jotenkin päivä päivältä kipeentynyt ja yöllä esim vessaan olin joutunut hyppimään yhdellä jalalla. Oletin vaan että palaudun jotenkin hitaasti. Torstaina aamulenkin jälkeen pohje kumminkin kipeenty niin pahaksi että päätin mennä lääkäriin ja kappas sehän oli tulehtunut. Pohje oli kosketuksen arka ja sitä jomotti ihan koko ajan. Kipu heijastuu ihan takareiteen asti ja tuntuu siltä kuin takareisi ja pohje olisi supussa. Sain viikon tulehduskipulääkekuurin ja sirdalud-kuurin. Jalkaa ei saa nyt rasittaa. Harmittaa että heti kun selän tulehdus parani niin nyt tuli sitten pohje tulehdus.

Laitoin heti viestiä valmentajalle ja kyselin, että teenkö ylimääräistä yläkroppatreeniä sekä että pitäisiköhän mun silti tehä kävelytreenit, koska käveleminen vähän helpottaa sitä sitten kun lihas lämpee. Koutsilta tuli tiukka vastaus että lepoa vaan jalalle ja ei mitään kävelylenkkejä eikä myöskään ylimääräisiä treenejä. Hän myös laittoi ettei oo syytä stressiin koska ruokavalio jo tekee muutoksia kroppaan ja meillä on paljon aikaa. Tää rauhoitti taas mun panikoivan mielen. Oon kyllä todella tyytyväinen mun valmentajaan. Se vastaa aina ihan heti kun laitan sille viestiä ja löytää jotenkin aina ne oikeat sanat.

Menin sitten torstaina töiden jälkeen tekemään yläkroppatreenin Satsiin ja treenasin superina olkapäät, selän, hauiksen ja ojentajan. Kaikissa tein 4 kierrosta ja 15-20 toistoa. Huh!!! Oli aika rankka treeni kun on tottunut siihen 6-8 toistoon. Sain kyllä hyvin pudottaa painojakin pois että kykenin näihin toistomääriin.

Torstaina laitoin myös mun tanssiryhmän vetäjälle viestiä että joudun pohkeen takia jättäytymään kevään esityksistä ja kisoista pois. Tämä oli mulle todella iso päätös. Olin ollut jo selän takia poissa ja en voi ennustaa miten nopeasti pohje toipuu niin musta tämä oli ainut ratkaisu. Musta ois ollut väärin tanssiryhmää kohtaan jos olisin treenannut koreota vain muutaman kerran ja noussut lavalle ja he olisivat hinkanneet sitä jo viikkoja. Harmittaa paljon mutta tälle nyt ei vain voi mitään. Olin pitkään halunnut tähän ryhmään mukaan ja rakastan tanssimista niin tää oli aika kova pala mullekkin mutta yritän nyt asennoitua että loukkaantumisille ei voi mitään ja ehkä se on hyvä päätös kun nyt on niin monta rautaa muutenkin tulessa.

Vaikka ylimääräisiä yläkroppatreenejä koutsi sanoi ettei tarvitse tehdä niin olin jo aikaisemmin sopinut treenit pt:n kanssa perjantaiaamuksi ja sen takia päätin mennä treenaamaan. Treffasin pt:n Kampin Motivuksessa aamulla seitsemän maissa ja vedettiin selkä- & hauistreeni. Tehtiin kaikki liikkeet taas kerran superina. Tehtiin mm. ylätaljaa, alataljaa, scottia, kulmasoutua jne. Eli ihan perusliikkeitä. Voimatasot oli vähän heikommat niin kuin yleensäkin aamuisin mutta sillä ei ollu treenin kannalta merkitystä. Polte oli hyvä niin selässä kuin hauiksessakin ja pt veti yhtä täydellisen treenin kuin aina ennenkin. Ollaan mun pt:n kanssa treenattu yhdessä yli 1,5 vuotta joten hän kyllä tuntee mun treenitavat ja osaa lukee milloin oikeesti vielä jaksan ne muutamat lisää ja milloin en oikeasti pysty tekemään enää yhtäkään ja silloinkin hän sitten auttaa ne extratoistot.

Oon kyllä niin onnellinen että mulla on mahdollisuus tehdä tätä hommaa! Huh! Toivottavasti kaikki löytäis sen oman jutun mistä nauttii samalla tavalla miten mä nautin tästä! 🙂

Huippu viikonloppua kaikille!

 

 kuva 4

Perjantain aamutreenin jälkeen. 🙂

 

22

Keskiviikkona lähdössä ekalle aamulenkille. 😀

 

kuva 3

 

35

Uudet kynnet, jotka kaveri teki! 🙂

 

34

Aamupala Satsin pukkarissa mun Esmeralda-lautaselta.

 

25

Uusi välipala. Nam!

 

j

Kassialma.

 

kuva 2

 

kuva 1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *