Hae
Johanna Tolppola

Tiimipäivä ja Kuntotsekki

Perjantaina jouduin jättäytymään taas töistä pois, koska vatsa oli vaan taas niin kipeä. Kävin perjantaina myös lekurissa, mutta sain vaan ihan perusneuvoja eli maitohappobakteereita, vatsahapposalpaajia sekä ruokaneuvoja. Lääkäri kielsi nyt syömästä mitään hapanta ja maitotuotteita joten maitorahkan sijaan oon nyt syönyt kananmunan valkuaista.

Perjantaina illalla näytti vielä aika epätoivoselta ja mietinkin, että pääsenkö lähtemään lauantaina Fitfarmin tiimipäiville. Heräsin lauantaina jo kuuden maissa ja silloin oli yli 2 h lähtöön aikaa. Halusin herätä ajoissa, jotta näen, että onko vatsa kipeä vai ei. Söin aamupalan ja tunnustelin vähän oloa ja se oli parempi kuin perjantaina, joten ajattelin, että otetaan nyt riski ja lähdetään tiimipäiville.

Meillä starttas kyyti Myyrmäestä klo 8.30 ja lähdettiin kimppakyydillä kohti Tamperetta. Kuskina oli Ihana Anni, joka myös treenaa samoihin kisoihin sekä aina hauskaa seuraa oleva Inkeri, joka treenaa Bf-kisoihin ja meidän kisajuttuja hyvinkin kestävä Hanna-Riika. 🙂 Matkat meni tässä seurassa niin nopeasti kun oli niin paljon juteltavaa ja sai kyllä myös nauraakin. 😀

Kun päästiin Tampereelle mentiin eka Biancanevelle ja sieltähän mukaan lähti uudet kisakengät. Pidin tosi paljon jo kesällä ostamistani mutta ne ei ole mennyt nilkan ympäri ja mun jalka on semmoisen muotoinen, että se kenkä ei pysy mun jalassa kunnolla. Nyt sitten ostin sellaiset kengät jotka menee kokonaan nilkan ympäri ja korkoakin on muutama sentti enemmän kuin aikaisemmissa.

Tästä matka jatkui Wolfille ja siellä oli tiedossa ihan ekana kuntotsekki niin mun valmentajan Jarin kanssa kuin Samulinkin. Samuli on IFBB tuomari ja hänen mielipide on mulle tosi tärkeä oman valmentajan lisäksi. Mua aina jännittää ihan mielettömästi mennä kuntotsekkiin noilla tiimipäivillä. Paljon enemmän kuin jos näkisin pelkän oman valmentajan. En yhtään tiedä miksi oon niin jännittynyt ja en osaa yhtään hallita sitä.

Kun pääsin taas huoneeseen jossa molemmat herrat oli niin tärisin ihan mieletömästi. Paljon enemmän kuin aikaisemmin. Mua hävetti niin paljon kun  en vaan saanu sitä tärinää loppumaan. Sitten kun riisuin sinä vaatteet ja otin etuposen niin mun jalka vaan tärisi kuin haavan lehti. Mielessä ei pyöriny mikään muu kuin, että pliiis lopeta tää tärinä! Samuli huomas tän ja sanoi, että sua taitaa jännittää tosi paljon. Mä vastasin rehellisesti että kyllä jännittää ja paljon ja aina. En mahda sille yhtään mitään. Valmentaja ja Samuli molemmat naurahti ettei heitä tarvitse jännittää.

(Noh Tiedän, mutta en mahda sille mitään. 😀 Ja jos joku nyt miettii että miten mä ikinä pääsen sinne lavalle ku jännitän näin paljon, niin eihän mua siinä vaheessa ihan näin paljoa jännitä, toivottavasti… koska oon elämäni kunnossa. :)) Nyt vaan oon niin epävarma vielä itestäni ni se lisää jännitystä.)

Samuli katsoi kaikki poset ja sitten kun puin päälle niin hän antoi mulle palautetta. Hän sanoi että matkaahan ja työtä on vielä paljon, jonka tietenkin tiesin.. Mutta hän sanoi ettei epäile hetkeäkään ettenkö olisi syksyllä lavalla kunnossa. Tää tietenkin merkitsi mulle todella paljon! Hän sanoi, että mulla on hyvä hartialinja. Olkapäät ja selkä on hyvän malliset. Mulla on kuulema hyvin tasapainoinen kroppa, josta olin tietenkin tyytyväinen. Eli tällä hän tarkoitti että mulla ei ole ala- tai yläpainotteisuutta vaan yläkroppa on alakropan kanssa samaa paria. Eli itse voisin todeta vielä tässä vaiheessa että rasvaa on siis tasapuolisesti joka paikassa. 😀 Samulikin sanoi, että kisadietti kannattaa aloittaa ajoissa, jotta on sitten pelivaraa ja siihen valmentajanikin vastasi että näin me ollaan sovittu. Sanoinkin että huhtikuussa sehän jo alkaa. Sitten valmentaja sanoi, että mun pitää nyt vaan keskittyä todella paljon treeneihin ja lopettaa murehtimen ja stressaaminen ja Samulikin sanoi että mun pitää oikeasti luottaa mun valmentajaan. Tästä tuli hieman Dejavu, koska täsmälleen samat sanat kuulin viimeksi ja hoksasin että nyt on oikeasti pakko vaan lakata stressaaminen. Valmentaja sanoi, että mun pitää jättää miettiminen hänelle se on hänen työnsä ja siitähän mä hänelle maksan. Hän myös sanoi että kun päästään valmennussuhteessa pidemmälle ja mäkin opin tuntemaan hänet paremmin niin opin myös luottamaan häneen ja tietämään mitä hän tietyillä asioilla tarkoittaa jne. Oli tosi hyvä tapaaminen! 🙂

Tapaamisen jälkeen mulla alkoi heti yhteistreenit ja menin treenaamaan olkapäitä Bettinan ja Villen ryhmään. Tehtiin kiertoharjoittelulla kahdeksan liikettä aina 1 minuutin ajan ja kierroksia taisi olla yhteensä neljä, jos oikein muista.

Lauantain treeni:

Kiertoharjoitteluna seuraavat liikkeet putkeen. Yksi liike kesti 1 minuutin. Suluissa kunkin kierroksen painot)

 • Vipunostoina; sivulle, eteen, ylös, pumppaus ja samaa reittiä takaisin (2 kg/käsi, 2,5 kg/käsi, 2,5 kg/käsi, 2 kg/käsi)
 • Pystypunnerrus kp (10 kg /käsi, 3 x 5 kg/käsi)
 • Vipunostot sivulle ( 2 x 5 kg/käsi, 2 x 4 kg/käsi)
 • Vipunostot eteen (3 x 4 kg/käsi, 2,5 kg/käsi)
 • Vipunostot taakse ( 4 x 4 kg/käsi)
 • Pumppauksena tanko pään yli; eteen ja taakse (pelkkä tanko, 10-12kg)
 • Etuolkapäät maaten taljassa (4 x 15 kg)
 • Pystysoutu leveällä otteella (en tiedä painoa)

Mentiin siis neljä kierrosta ja jokaisen kierroksen välissä oli muutaman minuutin tauko.

Bettina ja Ville veti treenit todella hyvin. Bettina tsemppas ja autto mua liikkeissä niin että sain vietyä ne kyllä ihan totaalisen loppuun. Huhhuh! Kiitos vaan Bettinalle! Oli todella hyvä treeni ja olkapäät oli ihan mukavassa pumpissa treenin jälkeen. 🙂

Treenien aikana mulla vähän palas toi vatsakipu ja sen takia en uskaltanu kauheesti juoda vettä ja päivällisenkin uskaltauduin syömään vasta posetreenien jälkeen. Treenien jälkeen mua vähän huippas koska oli varmasti vähän neste hukkaa.

Treenien jälkeen oli sitten posetreenien aika ja meitä olikin iso mimmilauma harjoittelemassa bikini fitness -poseerauksia. Paikalla oli jo kisanneita, tulevia kevään kisaajia sekä syksyn kisaajia. Mallia oli näyttämässä mm. Henriikka Klemetti sekä Lotta Jänne. Molemmat aivan mielettömiä! Niin ulkonäöllisesti kuin koko olemus lavakävelyineen ja poseineen! Tuijotin molempia suu auki. Kun katsoin Lottaa niin kuiskasin vaan kaverille, että en oo eläessäni nähnyt niin täydellistä ihoa! Henriikankin kroppa oli aivan virheetön ja ne poseasennot oli täydellisiä. MÄKIN HALUUN! 😀

Kyselin vähän kuulumisia muutamalta nyt kevään kisaajalta ja ne oli niin pirtsakoita ja ystävällisiä ja jakoivat kuulumisiaan mielellään! Imin heistä aika moisen annoksen positiivista energiaa. Mulle tuli tosi hyvä mieli kun yksi kevään kisaajista mulla sanoi, että vähänkö sä tuut olee syksyllä hyvässä kunnossa kun nyt on sitä mistä sitä lihasta voi rakentaa ja aikaakin on vielä muutama kuukausi kisadiettiin. 🙂  He auttoivat mua myös muutamassa poseasennossa ja kun tuskailin, niin yksi totes vaan, että Hei ei hänenkään asennot näyttäneet hyvältä offilla. 🙂 Se on jännä miten iso merkitys yhden tuntemattoman ihmisen lauseella voi olla. Vitsi kun kaikki olisi näin positiivisia ja iloisia!

Posettelujen jälkeen syötiin vielä eväät ja sitten lähdettiin ajelemaan takaisin kotiin.

Yleisiä fiiliksiä päivästä voisin sanoa, että oli huippu reissu ja opin taas tosi paljon ja sain tsemppiä treenaamiseen ja omaan tekemiseen. Se mikä mua ehkä vähän harmittaa on se kun oon itse aika ujo tai en tiedä onko ujokaa oikea sana vaan ehkä enemmänkin varautunut ja en jostain syystä osaa tai uskalla lähestyä luonnollisesti uusia ihmisiä niin en kauheasti pääse juttelemaan muiden kisaajien kanssa. Monella muullakin on varmasti samoja ”lähestymisongelmia” ja tän takia syntyy tietenkin kuppikuntia. Onhan se helpompaa olla siinä niiden henkilöiden kanssa jonka kanssa on esim. matkustanut jne. Itse teen juurikin aina näin. Noh ehkäpä pääsen vaihtamaan kuulumisia muiden kisaajien kanssa mitä pidemmälle projektissa mennään ja mitä useammin nähdään. Nämä kumminkin oli mullakin vasta toiset pt-päivät Tampereella. 🙂 En tiedä onko sitten myös joillakin mielessä se, että mehän kumminkin ollaan kilpailijoita keskenään, vaikka kisataankin samassa tiimissä. Voi olla, että jotkut ei edes halua vaihtaa kuulumisia tai tutustua koska eihän se tietenkään ole välttämätöntä. Itse ainakin ajattelen niin, että ihan sama jos joku kisaa mun kanssa samassa kisassa ja samassa pituusluokassa. Se että vaihdetaan kuulumisia ja vertaistukea ei kumminkaan mun mielestä vaikuta siihen omaan kuntoon. Jokainen varmasti tekee parhaansa ja toiset voittaa ja toiset ei. Itse en ainakaan usko, että sillä on negatiivista merkitystä omiin kisoihin, että onko ystävystynyt kanassakilpailijoiden kanssa. 🙂 Mutta asiasta on varmasti yhtä monta näkökulmaa kun on ihmistäkin. 🙂

Ihanaa sunnuntaita kaikille!

 

77 mv2

 

tavarat

Mukana oli treenilaukku ja eväät.

 

kengät

Uudet kisakengät!

 

selkä 

 

 

sivu

Off-kuntoa.

 

etu

Off-kuntoa. Vatsa ja reidet on suurin ongelma kohta mutta onneks reisissä rasvankin alta vähän näkyy lihaksen muotoa.

 

treeni

Kuvaa treeneistä Wolfilla.

 

Kuva 32

2010 vs 2013 / Löysin valokuvan ja laitoin vertailun vuoksi joulukuussa otetun kuvan. Oon ollut aika moinen pötikkä aikasemmin vaikka vieläkin tuota rasvaa toki kehossa on. 🙂

 

 

6 kommenttia

 1. krista kirjoitti:

  Kuinka pitkä olet? Ja paljonko on tämänhetkinen aamupaino?:)

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka,

   Kiitos kommentista.
   Oon 168 cm pitkä ja aamupaino vähän vaihtelee. Riippuu siitä minkälainen treeni mulla on ollut edellisenä päivänä mutta vaihteluväli on 67-69 kg. 🙂

   T. Johanna

 2. Katriina kirjoitti:

  Musta sua oli ainakin tosi helppo lähestyä 🙂 ja oot oikeesti kehittyny ihan huikeesti!! Tuut olee upea 🙂 toivottavasti päästään jutskaa pian lisää!!
  -Katriina

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka,

   Oi, kiitos paljon! 🙂 Ihana oli jutella ja saada vertaistukea! Oli todella mukava jutella! 🙂
   Toivottavasti nähdään taas pian! Jos oot tulossa Helsinkiin päin niin mennään ihmeessä vaikka kahville ja posettelemaan! 🙂

   T. Johanna

 3. Krista kirjoitti:

  Hyvässä kunnossa olet! Odotan innolla,että saan lukea kehitystäsi täältä blogista:)

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka,

   Kiitos paljon! Matkaa on vielä ja paljon mutta onneksi on aikaakin!
   Kiva kuulla että jäät seurailemaan blogia!
   Mukavaa viikkoa!
   T. Johanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *