Hae
Johanna Tolppola

Vuosi 2013

Vuoden vahde on taas kulman takana ja rupesin miettimään mun vuoden 2014 tavotteita ja mitä itse haluan tulevalta vuodelta. Ennen kuin kumminkaan voin miettiä tulevaa niin haluan miettiä vähän mennyttä vuotta ja sitä mitä se on mulle tuonut.Kaivoin vanhasta blogistani tekstin jonka olen kirjoittanut vuosi sitten; 


01.01.2013


Omat lupaukset tälle vuodelleUusi vuosi meni mukavasti perheen ja ystävän kanssa ja tein omat lupaukseni tälle alkaneelle vuodelle.Lupauksia oli aika monta, mutta tässä on osa:

• Päästä omaan painotavoitteeseen (60kg)

• Vetää jokainen treeni täysillä ja uskaltaa haastaa itseni

• Hypätä innolla uusiin asioihin ja nauttia jokaisesta uudesta tilanteesta, jonka elämä tuo vastaan

• Tutustua uusiin ihmisiin ja vaalia vanhoja ystävyys-suhteita

• Iloita aidosti muiden puolesta

• Oppia elämään hetkessä ja olla läsnä!

• Pitää itsestä huolta

• Olla kärsivällinen, että saavutan haluamani asiat mutta niissä voi kestää hieman aikaaTämän tekstin olin tosiaan vuosi sitten kirjoittanut. Kun mietin mitkä tavotteista on saavutettu ja missä on edelleen kehitettävää niin huomaan että monessa yllä mainituissa asioissa olen päässyt eteenpäin mutta osa on tosiaan vieläkin saavuttamatta.1. Päästä omaan painotavoitteeseen (60kg)

En ole lähelläkään tätä. Itseasiassa olen kauempana tästä kuin vuosi sitten mutta se missä olen kehittynyt on se että se ei haittaa! Mua ei haittaa itse asiassa yhtään enää tämä painoasia. Painan sen verran kun painan ja olen oppinut jättämään sairaalloisen vaa’an kyttäämisen kokonaan pois.


2. Vetää jokainen treeni täysillä ja uskaltaa haastaa itseni

Olen kyllä oppinut vetämään treenit täysillä. Olen kumminkin todennut ettei aina se ole mahdollista vaikka kuinka yrittää, mutta annan sen itselleni anteeksi. Pääasia on että melkein jokainen treeni vedetään täysillä ja ainakin joka kerta yritetään. Olen myös oppinut haastamaan itseni ja treeneissä kokeilenkin nykyisin lisätä painoja yksinkin eikä aina vain pt:n kanssa.


3. Hypätä innolla uusiin asioihin ja nauttia jokaisesta uudesta tilanteesta, jonka elämä tuo vastaan

Tässä on vielä kehitettävää, mutta olen ottanut jo ison askeleen oikeaan suuntaan. Olen mennyt tilanteisiin joista en heti ole nauttinut mutta olen ottanut kaikki kokemuksen kannalta ja huomannutkin ettei ne uudet asiat olekaan niin pelottavia kuin olen saattanut päässäni kuvitella. Yksi isoin hyppäys on tietenkin ollut lähtö kisavalmennukseen. En olisi vuosi sitten voinut kuvitellakkaan että nyt olen treenaamassa fitness-kisoihin.


4. Tutustua uusiin ihmisiin ja vaalia vanhoja ystävyys-suhteita

Check! Olen tutustunut uusiin henkilöihin joista olen saanut uusia kavereita. Olen myös vaalinut vanhoja ystävyyssuhteita oman aikana puitteissa. 🙂5. Iloita aidosti muiden puolesta

Isoin muutos tähän on tullut varmasti syksyn jälkeen kun kävin mentaalivalmennuksessa. Olen aina ollut iloinen jos toinen onnistuu mutta aina siinä on tietenkin ollut se omakohtainen fiilis omasta epäonnistumisesta. Olen nyt oppinut ettei toisen onnistuminen tarkoita minun epäonnistumista, joka on ollut todella valaistava kokemus. Tämän ansioista olen oikeasti voinut aidosti iloita toisten puolesta.6. Oppia elämään hetkessä ja olla läsnä!

Olen hyvinkin järjestelmällinen persoona ja spontaanius ei kuulu mun luonteeseen mutta tätä olen yrittänyt harjoittaa parhaani mukaan. Yritän nauttia hetkestä ja olla läsnä. Vielä siis yritän-tasolla.7. Pitää itsestä huolta

Tähän on tullut myös isoin muutos sen jälkeen kun aloitin kisavalmennuksen. Olen kiinnittänyt huomiota kehonhuoltoon ja myös omaan itseeni. Olen oppinut pitämään itsestäni huolta. Olen todella kiitollinen mun yhteistyökumppaneille jotka ovat tehneet tämän myös mahdolliseksi!8. Olla kärsivällinen, että saavutan haluamani asiat mutta niissä voi kestää hieman aikaa

Kärsivällisyyden rajoja olen joutunut opettelemaan, koska olen aina ollut henkilö joka haluaa kaiken ja heti. Kisavalmennuksessa ja hyvän valmentajan avulla olen oppinut että kaikkia ei tarvitse eikä kuulukkaan saada heti vaan pitää olla kärsivällinen ja lopussa se kiitos seisoo.


Oon tyytyväinen tähän vuoteen ja siihen, että olen haastanut itseni ja uskaltanut hypätä uusiin asioihin sekä saanut uusia ystäviä.

Oon oppinut olemaan kiitollinen myös itselleni ja arvostamaan omia vahvuuksia ja oppinut hyväksymään ne omat heikkoudet.

 Olen kiitollinen että omat ystävät ja perhe ovat olleet kannustavia ja jaksaneet mua mun kaikista rajoituksista riippumatta.

Oon onnellinen että kaiken kiireen keskellä olen saanut mun koulujuttuja eteenpäin ja oppinut uudessa työssä mielettömästi uusia asioita ja päässy kehittämään itseäni myös työrintamalla.

Yhteenvetona voin todeta. että vuosi 2013 oli hyvä! Kiitos kuuluu kaikille niille henkilöille ja yhteistyökumppaneille jotka ovat olleet mun elämässä vuonna 2013! 🙂


Vuoden 2014 tavoitteet ja odotukset kirjoitan perinteeni mukaan tänään kun klo lyö 24. Paljastan ne siis huomenna!Ihanaa uutta vuotta kaikille!

Tammikuu 2013

Helmikuu 2013


Maaliskuu 2013
Huhtikuu 2013


Toukokuu 2013


Kesäkuu 2013


Heinäkuu 2013
Elokuu 2013


Syyskuu 2013
Lokakuu 2013

Marraskuu 2013

Joulukuu 2013

Joulukuu2013

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *