Hae
Johanna Tolppola

Posettelua ja kovaa treeniä

Eilen oli normi työpäivä, jonka jälkeen menin kotiin hetkeksi. Illalla mulla oli ihotautilääkärille aika, koska mulla on ollut jo vuosia ihon kanssa ongelmia. Kasvoissa aika paljon epäpuhtauksia. Oon aina ajatellut, että se on vaan ohimenevää, mutta nyt sitten menin näyttämään ihoa ammattilaiselle. Diagnoosi olikin akne. Ei kuulema se yleisin vaan joku ”alalaji”. 😀 Sain 3 kuukauden antibiottikuurin sekä kasvorasvaa, jonka pitäisi auttaa. Sinänsä mua ei edes haittaa tää diagnoosi, koska oon vaan tyytyväinen että sain lääkkeet joiden avulla iho paranee. 🙂Eilen illalla oli taas vuorossa posettelua ystävän kanssa Myyrmäen uimahallin peilisalissa. Harjoteltiin taas t-kävelyä sekä poseerauksia. Oli tosi kivaa ja fiilis tuossa t-kävelyssä on kyllä aika mieletön kun vielä taustalla soi hyvä musiikki. Muutaman kerran sain nauraakkin…ihan itselleni. Nuo asennot ei lievästi sanottuna vielä mee yksyhteen tän mun kropan kanssa. 😀


Tänään mulla oli taas töitä, jonka jälkeen menin Mikon rääkkiin Motivukseen. Treenattiin olkapäät, hauikset ja ojentajat. 


Tiistain treeni:

• Pystypunnerrus kp 15 x 8 kg/käsi, 10 x 10 kg/käsi, 8 x 12 kg/käsi, 8 x 12 kg /käsi

Hapotustreeni:

8 x 20 sek suoraan putkeen molemmat liikkeet ilman taukoja (yht. 16 x 20 sek)

• Rinnalle veto ja punnerrus tangolla 15 kg

• Vipunostot sivulle nojaten penkkiin 4 kg/käsi• Takaolkapäät nojaten penkkiin  3 x 15 x 4 kg/käsi (palautukset 20 sek)


Supersarjana:

• Hauiskääntö ylätaljassa maaten penkissä 20 x 20 kg, 20 x 25 kg, 20 x 30 kg, 15 x 35 kg

• Ranskalainen punnerrus alataljassa maaten penkissä 4 x 15 x 20 kgHapotustreeni:


8 x 20 sek suoraan putkeen molemmat liikkeet ilman taukoja (yht. 16 x 20 sek)

• Hauiskääntö alataljassa 15 kg

• Ojentajat ylätaljassa 20 kg


Treeni oli taas kerran ihan mieletön. Sain kunnon poltteen lihaksiin ja noissa hapotustreeneissä oikeasti tuntui siltä, että lihakset räjähtää. Sattui ihan sikana, mutta Mikko vaan huus vieressä niin jaksoin painaa loppuun asti. Hapotustreenissä tuntui, että ne liikkeet ei ikinä lopu! 

Kun tein hauiskääntöä selällään alataljassa ja nostettiin painoja siihen 35 kg niin Mikko vaan totes, että huh mitkä hauikset. 😀 Totesin vaan, että johtuu laitteesta eikä niinkään mun voimasta. 😀 Ei ihan heti itselläkään ole tullut mieleen tehdä supersarjaa 35 kilolla. Tässäkin taas yksi syy miksi pt:n kanssa on hyvä treenata; jos itse ei haasta itseä niin ainakin pt haastaa. 🙂


Motivuksessa näin myös toisen Fitfarmilaisen ja oli kiva jutella hetki ja vaihtaa kokemuksia. Sovittiinkin, että vedetään sunnuntaina yhteiset treenit. Treeniseura on aina tervetullutta! 🙂
Poseeraukset on todella hakusessa, mutta askel askeleelta. 😀

Pikku hiljaa se sieltä tulee esiin. 😀

2 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Mitä hapotussarjat tekevät? tai millasta hyötyä niistä on ?=) verrattuna lyhyisiin sarjoihin

  • Johanna Varis kirjoitti:

   Moikka,

   Kiitos kommentista!

   Lyhyitä sarjoja tehdään yleensä paljon isommilla painoilla jolla haetaan lihaskasvua; tehdään esim. maksimipainoilla 6-8 toistoa.

   Hapotussarjoissa lihas kulutetaan ihan loppuun eli tehdään pidempiä sarjoja pienemmillä painoilla. Tavoitteena että lihaksesta pumpataan kaikki voima pois. Hapotussarja menee vähän samalla tavalla kuin rasvanpolttotreeni. Syke pysyy koko ajan koholla. Näissä sarjoissa saa myös pidemmmäki aikaa pumpin lihaksiin.

   Mun mielestä hyötyä on molemmista sarjoista; lyhyistä ja pitkistä. Itse teen molempia sekaisin, jotta lihas saa mahdollisimman monta erilaista treeniä / ärsykettä ja näin lihas ei totu mihinkään. 🙂

   Itse tykkään hapotussarjasta sen takia enemmän, koska sen jälkeen on kaikkensa antanut olo ja itsellä se tuottaa enemmän endorfiiniä kuin lyhyemmät sarjat. Joka tapauksessa molempia treenejä teen. 🙂

   Enempää mulla ei ole tietoa noista hyödyistä ja eroista. 🙂

   T. Johanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *