Hae
Johanna Tolppola

Jalkaprässissä ennätys

Eilen se sitten tapahtui. Se mitä uhosinkin! ENÄTTYS MENI RIKKI!
Mulla oli eilen sovittu Mikon kanssa treenit Kampin Motivukseen ja olin uhonnut että haluan rikkoa mun jalkaprässi ennätyksen. Oon aikaisemmin saanut tehtyä 150 kg ja nyt halusin tehdä 200 kg. Paikan päällä iski pienehkö paniikki kun ajattelin, että ei hemmetti miten muka 50 kg korotus ois yhtä äkkii edes mahdollinen. Mikkokin oli, että onhan se aika iso korotus näin kerta heitolla. Mutta lähdettiin sitten yrittämään.
Mentiin ekana siihen tavalliseen jalkaprässiin, jossa on jyrkkä kulma ja prässi tulee suoraan ylhäältä alas. 

Aloitettiin siinä 130 kg ja ruvettiin sitten kierros kierrokselta nostamaan painoa. Jalat oli kapeassa jalka asennossa ja jalkojen kulma oli 90 astetta. Taidettiin tehdä prässi yhteensä 6-7 kertaa ja tehtiin aina 6 toistoa ja sitten nostettiin painoja. Viimeisenä pystyin tekemään 2 x 6 x 200 kg. Fiilis oli todella hyvä!
Mulla jäi sitten vähän hampaan koloon, koska tehtiin kapealla jalka asennolla ja vain 90 asteen kulmassa niin halusin rikkoo ennätykset myös jalkaprässissä leveällä jalka asennolla. 

Mentiin toiseen jalkaprässiin, jossa myös kelkka on ylhäällä. Hieman eri kulmassa kuin toi aikaisempi. Siinäkin aloitettiin pikku hiljaa lisäämään kierros kierrokselta painoja. Tässä jalat oli leveästi ja jalat otettiin niin syvälle että etureidet koski vatsaa. Lopulta pystyin tekemään sillä 200 kg taas sen 6. Tän jälkeen olin todella innoissani ja onnellinen!!
Yleensä pelkään aina noita jalkatreenejä, mutta nyt kun tiesin, että lähdetään rikkomaan omia ennätyksiä niin fiilis oli koko päivän hyvä  ja oikein odotin sitä!

Tässä vielä treeni kokonaisuudessaan:
Jalkapässi jyrkkä kulma, kapealla jalka asennolla 6-7 x 6 x 130-200 kg
Jalkaprässi vähän lievempi kulma, syvältä, leveällä jalka asennolla 5 x 130 -200 kg
Syväkyykky smithissä 10 x 20 kg (15 sek taukoa), 10 x 22,5 kg (15 sek taukoa), 10 x 25 kg (15 sek taukoa), 10 x 30 kg (15 sek taukoa). Kierroksen jälkeen oli n. 1 minuutti taukoa ja sama alusta.
Jalkojen koukistus laitteessa 10 x 60 kg + 20 x 35 kg + 7 x 60 kg + 14 x 35 kg, minuutin tauko ja sama alusta.
Jalkojen heitot taakse alataljassa 2 x 15 x 10 kg / jalka
Treenin jälkeen menin tekemään venytykset jaloille.

Treeni oli aivan mieletön. Endorfiinit taas höyrys ja oisin voinut valloittaa koko maailman. Jalat oli todella rikki treenin jälkeen ja käveleminen oli hankalaa. Koko ajan tuntui että jalat lähtee alta kun muljahtelivat. Vitsi kun voisin jokaisen treenin vetää pt:n kanssa. Ois niin mahtavaa!
Join treenin aikana treenijuomana drinkin, jossa oli pieni tippa appelsiini fun lightia, 5 g glutamiinia ja 1,5 g beeta-alaniinia ja loput vettä. Musta itsestä ainakin tuntui, että treenin aikana ei jalat mennyt niin hapoille kuin yleensä. En tiedä oliko sattumaa vai ei. Mutta aion jatkossa myös kokeilla tätä yhdistelmää.


Haluan myös vähän avata tätä mun ennätysbuumia. Eli miksi haluan tehdä noin kovilla painoilla jne. Multa nimittäin täällä blogissa tätä kysyttiin.
Lopulliseen tavoitteeseen eli tuonne kisavalalle pääsyyn tuo prässimaksimin tavoittelu ei ole missään nimessä välttämätöntä. Ihan yhtä hyvän treenin saa aikaiseksi kun tekee pienemmillä painoilla ja pidempää sarjaa. Se syy miksi itse tavoittelen noita maksimeita on se, että yksinkertaisesti haluan olla vahva. Noi tavoitteet myös motivoi mua tosi paljon. Mulla ei ole niinkään painotavoitteita välietapeille, koska yritän olla miettimättä painoa ja tehdä vaan niin kuin koutsi käskee. Tällä tavalla saan ihan eri buustia omaan treeniin. Näitä maksimeita teen ainoastaan pt:n läsnä ollessa, jotta mikään paikka ei mene rikki. Pt varmistaa liikerajat ja on myös koko ajan kiinni laitteessa että jos en saakaan nostettua sitä ylös.

Raskaan treenin jälkeen lähdin tanssiryhmän treeneihin. Päivällisen kerkesin syödä tanssikoulun pihalla ennen treenejä. Treenattiin kisakoreota ja alussahan se aina tuntuu vaikeelta, mutta tiedän että kun sitä vaan harjoittelee ja harjoittelee niin kyllä se helpottuu. Pidän tosi paljon meidän koreosta!


Oli myös tosi kiva kuulla mun entiseltä tanssiryhmäläiseltä, joka tuli tanssikoululla vastaan, että lukee mun blogia ja tsemppas vielä treeneihin. Näistä tulee mulle aina ihan tosi hyvä mieli. Kaikki kannustukset aidosti liikuttaa mua ja saa mut hyvälle tuulelle.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *